Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii. Pouze však do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do internátní školy v New Yorku. Dívenka si samozřejmě na přísné předpisy a kázeň nemůže zvyknout. Čerpá však sílu alespoň z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

gicous 

všechny recenze uživatele

Je to zelené, krásně nasnímané, dokonale zahrané a čarokrásně ozvučené. Co je to? Ano, správně! Je to raný Cuarón v Hollywoodu. Pohádka pro odrostlejší, kteří ale pořád zůstali tak trochu dětmi a uchovali si umění snít. Pohádka, kde je zlo potrestáno a dobro si nakonec najde svoji cestu k zaslouženému vítězství. Malá princezna má všechny znaky kvalitního dílka, v němž se zračí upřímnost, talent a um jeho tvůrce. 7/10 ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tak to je sranda, protože hrubému Terkelovi pro sprosté puberťáky nebo pošahané dospěláky jsem dal stejně bonbónů, jako snovému příběhu o malé hodné holčičce, která vypráví pohádky skoro líp než moje máma. Na větší úspěch by bylo potřeba, abych byl buď já o pár let mladší anebo Malá princezna o pár let starší. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Alfonso Cuarón tyhle pohádkově laděné příběhy prostě umí (viz Harry Potter). Malá princezna však není jen obyčejná pohádka, jde o mnohem vrstevnatější dílo, které v podstatě vypráví klasický příběh, v němž však nechává nevinné dětské hrdiny a jejich fantazie (odtud zpracování na hraně magického realismu) konfrontovat s krutou realitou tam venku. To z ní činí sice stoprocentně předvídatelnou, ale za to upřímnou, dojemnou a především silně emocionální podívanou, jíž k dokonalosti dotahují naprosto přirozené dětské herecké výkony a krásná hudba Patricka Doylea. Už tady Cuarón ukázal, že je mistr svého řemesla. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Báječná pohádka, která se vyznačuje velmi osobitým pojetím a výpravou (pod vedením velmi osobitého pana režiséra). Je jasné, kdo má být cílovou skupinou tohoto snímku, ale myslím, že ani dospělí nepřijdou zkrátka. Všechny děti hrají velmi přirozeně, snímek podbarvuje krásná hudba Patricka Doyla a technická i umělecká stránka filmu prostě nemá chybu. Mimochodem, je to jenom můj postřeh, nebo je Cuarón posedlý zelenou barvou? ()

Susinnon 

všechny recenze uživatele

Malá princezná je odjakživa moja najobľúbenejšia kniha. A film za ňou veľmi nezaostáva. Aj keď ma trochu sklamalo, že tam toho dosť dejovo pomenili, nestráca svoje rozprávkové a zázračné čaro. Výber hercov sa mi veľmi páči, Liesel je ako Sara strašne roztomilá a táto rola jej naozaj sadla, Eleanor ako Miss Minchin je tak isto neznášaniahodná ako v knihe :) Veľmi pekné dielko :) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Některé komparzisty ze scény se ženou prodávající květiny můžete vidět i ve scéně, kdy jsou rodiče na návštěvě u děvčat ve škole. (ČSFD)
  • Společnost Warner Bros dala snímek do distribuce podruhé, když napoprvé neuspěl. (Pavlínka9)
  • Obchody na hlavní ulici jsou pojmenovány podle různých členů štábu. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno