Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii. Pouze však do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do internátní školy v New Yorku. Dívenka si samozřejmě na přísné předpisy a kázeň nemůže zvyknout. Čerpá však sílu alespoň z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Aha, tak proto dostal Alfonso Cuarón na starost Harryho Pottera," řekl jsem si i já, neboť při sledování Malé princezny je to každou minutou jasnější. Fantazie, kouzla a pohádky tu pomáhají dětem uniknout z šedivé (respektive zeleno žluto černé) reality, oba ty světy se krásně prolínají, lehoučce se to sleduje a je z toho pěkně na duši. Díky Cuarónově jisté ruce to má navíc od začátku do konce styl, který ještě umocní hudba Patricka Doyla, když se do toho opře třeba ve scéně na balkoně, při výpravě za náhrdelníkem nebo při závěrečném až hitchcockovském napínáku. ()

gicous 

všechny recenze uživatele

Je to zelené, krásně nasnímané, dokonale zahrané a čarokrásně ozvučené. Co je to? Ano, správně! Je to raný Cuarón v Hollywoodu. Pohádka pro odrostlejší, kteří ale pořád zůstali tak trochu dětmi a uchovali si umění snít. Pohádka, kde je zlo potrestáno a dobro si nakonec najde svoji cestu k zaslouženému vítězství. Malá princezna má všechny znaky kvalitního dílka, v němž se zračí upřímnost, talent a um jeho tvůrce. 7/10 ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

V dnešní době pohádek plných různých oblud a příšer s hororovými náměty je přímo zázrak najít takovou perlu jako je Malá princezna. Jak dobro vítězí nad zlem lze předložit i touhle nádhernou, dojemnou a citlivou formou, není zapotřebí nikoho probodávat mečem, požírat zaživa nebo házet do ohně pekelného a podobně. Přitom to není pohádka, která by byla jen povrchní a pro pobavení, ale je v ní spoustu moudra, které na vás tryská z každého koutku téhle půvabné pohádky. A když k tomu přihodím úžasný vizuál, kostýmy, barvy, plno dětí s kouzelnými mašlemi ve vlasech, kde hrála prim malá kouzelná Sára, no tak to byla prostě pohádka od začátku až do konce :-) ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že nerozumím onomu tetelivému nadšení zdejších hodnotitelů (nově recenzentů), protože jediné, o co je možné se v tomto filmu opřít, rozhodně není nereflektovaná knižní předloha v jejím již třetím filmovém zpracování, ale skvělá Lubezkiho kamera. Snímek působí jako mix Olivera Twista, Harryho Pottera a Singhova Pádu, do kterého je ještě tu a tam naroubován indický epos Rámájana. Nic proti, pohádkové okamžiky s Rámou patří k těm povedenějším, ale šablonovité postavy by asi neměly vypadat a jednat jako by vypadly z nějakého komiksu – zvláště, když filmovou předlohou je stejnojmenný román, ovšem s dějem, odehrávajícím se úplně jinde a končícím úplně jinak. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Obsahuje lehké stopy SPOILERů Film, který se nese celou dobu na snové vlně, je inspirací snad pro všechny zoufalce, že jednou najdou to své vysněné štěstí. Malé holčičky, které vyrůstají pod diktátorskou taktovkou zlé ženštiny, která aniž by pomáhala druhým, tak usilovně šlape po dětských ideálech v domnění, že už ten její je dávno ztracen. Je milé se nechat občas takhle vyvést z míry a zamyslet se :-). Přes všechna ta slova chvály si nemohu odpustit poznámku, že i když je dívka najednou bohatá a poté chudá, je jako vzor ctnosti a čas od času se jí lepí smůla na paty. Jak je možné, že nikoho tak ctnostného jsem nikdy nepotkala a že vždycky podobné filmy končí na růžových obláčcích optimismu? Tím spíš mě snímek hodil na tvrdou a umolousanou podlahu reality a jakožto snílek mám stále hlavu v oblacích a nakukuji na podobné snové vize. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Společnost Warner Bros dala snímek do distribuce podruhé, když napoprvé neuspěl. (Pavlínka9)
  • Obchody na hlavní ulici jsou pojmenovány podle různých členů štábu. (ČSFD)
  • Postavy ze Sářina příběhu - princ Ráma, jeho žena Sita a zlý Ravana jsou převzaty ze staroindické básně Rámajána. (ČSFD)

Reklama

Reklama