Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii. Pouze však do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do internátní školy v New Yorku. Dívenka si samozřejmě na přísné předpisy a kázeň nemůže zvyknout. Čerpá však sílu alespoň z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

silentname 

všechny recenze uživatele

Som s filmom veľmi spokojný a je to opäť jeden z rodinných filmov, ktorý je nutno vidieť so svojou rodinou, keď sa dá. A to je v dnešnej dobe veľmi zriedkavé. Človek má často pocit, že do nich scenáristi môžu hodiť čo chcú, lebo deťom bude jedno na čo sa budú pozerať a sú dostatočne hlúpe na to, aby nevideli všetky nekvality zlej scenáristiky. Ale potom sa objavia filmy, ktoré všetky tieto myšlienky búrajú a dokážu presvedčiť aj deti aj dospelých a majú v sebe určité magické elementy, ktoré fantasticky fungujú. Postavy sú symaptické, príjemné, vtipné a majú veľkú dávku charizmy, ktorú film potrebuje. Príbeh nie je neustále len šťastný prešťastný ale prežívame aj skutočne silnú drámu a musím priznať, v jednej scénke mi skutočne vyhŕkli slzy z očí. A hovorím to ako 27-ročný muž. Jediné čo si myslím, že mohlo byť spracované inak je fakt, že nepotrebujeme zloducha v tejto rozprávke. A nechápte ma zle, Eleanor Bron je skvelá, no tiež si myslím, že to nebolo úplne nutné. A môj druhý problém bolo pár efektov, najmä na monstrum, o ktorom Sára rozprávala. Vyzerá to podľa mňa strašne. Ale keď máte dobrý príbeh s dobrými postavami a dobrým srdcom, tak človek dokáže také veci odpustiť. Ak hľadáte film na rodinné posedenie so svojimi deťmi, tak určite si tento film pozrite. Nebudete ľutovať. Hodnotenie: A- ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pohádka u mě zaboduje, pokud má zajímavý příběh, charismatické postavy na obou stranách barikády, dramatický konflikt a nějaké to ponaučení. Pohádky bereme jako žánr pro děti (což mimochodem nebyla nikdy tak úplně pravda a tím méně to platí dnes, kdy pohádky často dospělým slouží jako návrat do zidealizovaného času bezstarostného dětství) a pak by jejich důležitým prvkem měla být příprava na život se všemi jeho nástrahami a riziky. Malá princezna nic z výše uvedených znaků a funkcí nemá. Odehrává se v krásných a dílem i exotických kulisách, přináší špičkové režijní řemeslo a za cíl si klade dojímat, hladit po hlavičce a pěstovat pocit výlučnosti. Je to produkt určený především holčičkám, co si rády hrají s barbínkami, ještě se nezačaly líčit a připravovat na první rande. Hrdinkou je cukrkandlová dívka z prominentní rodiny, kde pojem strádání má úplně jiný rozměr než ve zbytku společnosti. Její nesnáze se dají připodobnit k vyprávění milionářské dcerušky na téma chudoba: "To vám byla jedna strašně chudá rodina. Trpěly všechny služky, kuchařka, zahradník, řidič, ba dokonce majordomus ukrutně trpěl." K dobré výchově patří dítěti vysvětlit, že není a nikdy nebude princezna a že by nemělo spoléhat na prince, ba ani na Kena. Že k životu patří skutečné ztráty, opravdová bolest a že v reálu k rodičovské i partnerské lásce nepatří jen shovívavost, laskavost a mazání medu kolem úst. Patří k ní kladení nároků, uvědomování mezí, rozumně podaná kritika a schopnost probudit toho druhého ze sna. Cuarón natočil přeslazenou a přezdobenou podívanou. Natočil ji ale opravdu hezky, takže pokud vám výše zmíněné nevadí, jejím zhlédnutím nic neriskujete a nějakou tu hvězdičku navíc určitě přihodíte. Já bych s dovolením dal v nejbližší době přednost nějaké bez kompromisů natočené verzi Červené Karkulky. Celkový dojem: 30 %. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Aha, tak proto dostal Alfonso Cuarón na starost Harryho Pottera," řekl jsem si i já, neboť při sledování Malé princezny je to každou minutou jasnější. Fantazie, kouzla a pohádky tu pomáhají dětem uniknout z šedivé (respektive zeleno žluto černé) reality, oba ty světy se krásně prolínají, lehoučce se to sleduje a je z toho pěkně na duši. Díky Cuarónově jisté ruce to má navíc od začátku do konce styl, který ještě umocní hudba Patricka Doyla, když se do toho opře třeba ve scéně na balkoně, při výpravě za náhrdelníkem nebo při závěrečném až hitchcockovském napínáku. ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Rozprávka na motívy rovnomenného románu podľa Frances Hodgson Burnett je milá a má výborného režiséra. Veľmi oceňujem jej prácu s farbami, ktoré jasne odlišujú sivú realitu od žiarivej fantázie a príbehov z Indie. Čo sa mi však nepáči na tomto spracovaní je jeho záver, ktorý je nielen zbytočne presladený a preromantizovaný, ale predovšetkým sa zásadne odlišuje od ukončenia svojej knižnej predlohy. Za hodnovernejšiu adaptáciu diel F.H. Burnettovej rozhodne považujem Tajomnú záhradu. ()

Mary19 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka pod režijní taktovkou Alfonse Cuarona je možná jednou z nejlepších, jaká byla kdy v tomto žánru natočena... Liesel Matthews, hlavní přestavitelka Malé princezny, byla ve své roli naprosto okouzlující, ale totéž se dá skoro říci i o výkonech dalších "malých princezen"... Magickou atmosféru navíc podtrhuje famózní výprava a kouzelná hudba Patricka Doyla... 90% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Společnost Warner Bros dala snímek do distribuce podruhé, když napoprvé neuspěl. (Pavlínka9)
  • Obchody na hlavní ulici jsou pojmenovány podle různých členů štábu. (ČSFD)
  • Jméno opice, kterou vlastní muž z Indie, je Hanuman, což je opice, která v Rámajáně pomohla Rámovi osvobodit Situ. (ČSFD)

Reklama

Reklama