Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii. Pouze však do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do internátní školy v New Yorku. Dívenka si samozřejmě na přísné předpisy a kázeň nemůže zvyknout. Čerpá však sílu alespoň z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Patrick Doyle: 1. Ramayana: A Morning Raga - Patrick Doyle ,2. A Children Running ,3. A Cristina Elisa Waltz ,4. A The Miss Minchin School for Girls ,5. A Knowing You By Heart ,6. A Breakfast ,7. A Letter To Papa ,8. A Angel Wings ,9. A False Hope ,10. A The Trenches ,11. A Crewe and the Soldier ,12. A Alone ,13. A The Attic ,14. A On Another's Sorrow ,15. A The Shawl ,16. A Tyger Tyger ,17. A Compassion ,18. A For The Princess ,19. A Kindle My Heart ,20. A The Locket Hunt ,21. A Midnight Tiptoe ,22. A I Am A Princess ,23. A Just Make Believe ,24. A Touched By An Angel ,25. A Emilia Elopes ,26. A The Escape ,27. A Papa! ,28. A The Goodbye ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že nerozumím onomu tetelivému nadšení zdejších hodnotitelů (nově recenzentů), protože jediné, o co je možné se v tomto filmu opřít, rozhodně není nereflektovaná knižní předloha v jejím již třetím filmovém zpracování, ale skvělá Lubezkiho kamera. Snímek působí jako mix Olivera Twista, Harryho Pottera a Singhova Pádu, do kterého je ještě tu a tam naroubován indický epos Rámájana. Nic proti, pohádkové okamžiky s Rámou patří k těm povedenějším, ale šablonovité postavy by asi neměly vypadat a jednat jako by vypadly z nějakého komiksu – zvláště, když filmovou předlohou je stejnojmenný román, ovšem s dějem, odehrávajícím se úplně jinde a končícím úplně jinak. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $10,019,307Tržby Celosvetovo $11,100,000Alfonso Cuaron je fakt majsterko vo vyprávaní rozprávkovo ladených príbehov, nesmierne mu to sedí, veľmi krásne vykreslenie postáv, hlavne tých detských, podmanivá "čarovná" atmosféra, kde svoje spraví aj hudba a vizuál. Taký malý veľký film! /90%/ ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Nechme děti a hlavně malé princezny snít. K některým filmům netřeba cokoliv dodávat a stačí se jen dívat a nechat se unášet vším co svému divákovi nabízí. Film se srdcem na dlani a ano, měl jsem při sledování vlhké oči a ne, není to pouze tím, že pro podobné snímky mám slabost. A ten vizuál... Od prvního do posledního záběru dokonalé. 100% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nečakal som, že mi Malá princezná ponúkne taký príjemný filmový zážitok, myslel som, že to osloví predovšetkým moje dcéry, a že ja to už dajako odtrpím. No prerátal som sa. Nádherné, emotívne prevedenie sna a fantázie do reality a naplnenie jednej obyčajnej túžby - byť so svojou milovanou osobou. Navyše aj s krásnou, hrejivou myšlienkou, že s milotou a s ochotou pomáhať iným ďalej zájdeš, raz sa ti tá dobrota môže vrátiť stonásobne. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Společnost Warner Bros dala snímek do distribuce podruhé, když napoprvé neuspěl. (Pavlínka9)
  • Některé komparzisty ze scény se ženou prodávající květiny můžete vidět i ve scéně, kdy jsou rodiče na návštěvě u děvčat ve škole. (ČSFD)
  • Obchody na hlavní ulici jsou pojmenovány podle různých členů štábu. (ČSFD)

Reklama

Reklama