Reklama

Reklama

Kamera na cestách: Kanárské ostrovy

(TV film)
  • Francie Flavors
Francie, 2008, 52 min

Obsahy(1)

Kanárské ostrovy si dokázaly navzdory masivní turistice zachovat nádherná místa. Toto sopečné souostroví se nachází blízko afrických břehů, leží na křižovatce moří. Na jedné z námořních cest se na nich zastavil i Kryštof Kolumbus.
Pomineme-li turistická klišé, tyto španělské ostrovy si žárlivě střeží svá tajemství. Pro toho, kdo si dá práci je hledat, skrývá souostroví mnoho pokladů. Každý ostrov nabízí řadu překvapení a svérázný charakter, v němž umění často splývá s divokou přírodní scenérií. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

V titulcích filmu uvedeno: originální název Canaries îles métisses de l’Atlantique; český název Kanárské ostrovy (z cyklu Vůně cizích krajů); režie Eric Bacos; rok výroby 2009. ()

Bukk 

všechny recenze uživatele

Cestopisům nikdy neodolám a tenhle nebyl výjimkou. Odborník nejsem, ale přišlo mi to poutavě natočeno, výklad k tomu na dobré úrovni. Možná to bylo tím místem, protože Kanárské ostrovy jsou pro mě rozhodně div světa. A nejzajímavější památka? Manrique´s house (museum). Vždycky mě ale zajímalo, jak moc jsou dokumentární záběry autentické, jestli se muselo dlouho čekat na ideální podmínky...no nejlepší asi bude, zjistit to na vlastní pěst. ()

Reklama

Paity 

všechny recenze uživatele

Kdo na Kanárských ostrovech byl, potvrdí, že to nní až tak světoborné, jak se dělá a představy prvně příchozích turistů vezmou o tomto oblíbeném letovisku rychle za své. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama