Reklama

Reklama

Obsahy(1)

What a Feeling! Jennifer Bealsová v hlavní roli amerického muzikálu o nebojácné a půvabné Alex, která se každou noc mění ze svářečky v tanečnici... Populární muzikál vypráví příběh mladičké svářečky Alex Owensové, která po nocích tančí v baru a sní o studiu na konzervatoři. Naivní příběh s parametry Popelky (osiřelá hlavní hrdinka, deus ex machina v podobě bohatého a atraktivního Nicka) dokáže i dnes okouzlit nábojem tvrdohlavé mladistvé energie a samozřejmě ústředními hity jako „Flashdance – What a Feeling“ či „Maniac“. Zajímavostí je, že nejslavnější taneční scénu filmu – konkurs na konzervatoř – tančily tři různé taneční dublérky: Marine Jahanová dublovala tancování, gymnastka Sharon Shapirová výskoky a tanečnice Crazy Legs breakdancing. Snímek byl v československých kinech poprvé uveden v roce 1987, přičemž z něj cenzura vystřihla zpověď hlavní hrdinky v kostele. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (293)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Flashdance je čistá esencia 80. rokov spoločne s napríklad takým Top gunom. Inak je to aj celkom slušná sociálna melodráma o tom, ako nezostať navždy v šedi života, priemernosti až podpriemernosti. Záver je vlastne iba takým odrazovým momentom v živote, v podstate až tak veľa ešte neznamená, iba prvý, ale zásadný krok. Nie každý ho je, ako vidíme aj vo filme, schopný učiniť. Pomer rozpočtu a tržieb je neskutočný, podľa rozpočtu to vyzerá, že sa jednalo o menší, nezávislejší projekt. Taký Rocky pre ženy, ten bol ale viac "sociálne deprimujúci". ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Já to prostě musím napsat: nenávidím tento film!! Co je to sakra za stupidní scénář - svářečka, co se chce stát tanečnicí. Asi jsem jediný, ale už jen to mi prostě přijde jako naprostá pitomost (samozřejmě, může se to stát, třeba je někde v Kladně řidič fekálního vozu, který se marně snaží dostat do filharmonie, ale na mě to působí opravdu hloupě). Nemluvě o tom, že je tento film prakticky o ničem. Hudba z 80. let mi (někdy) nevadí, ale v tomto filmu jsou písničky, které mi spíše lezou na nervy. Nemluvě o hlavní představitelce. Nemám moc rád hudební filmy a muzikály (tím nechci říct, že bych byl vyložený odpůrce tohoto žánru), ale raději si pustím kterýkoliv jiný, než tenhle! Omlouvám se za tento komentář, kde svou nenávist nedokáži objektivně argumentovat, ale kdybych chtěl být objektivní, musel bych se na tento film znovu podívat. A to by mé duševní zdraví asi nepřestálo. Snad každý z nás má nějaký film, který nám ani nevíme proč leze na nervy, a tohle je jeden z těch mých... ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Producenti Jerry Bruckheimer a Don Simpson chtěli do kin přitáhnout mladé publikum, takže vyprodukovali romantický taneční film o mladé svářečce. Vyšla jim sázka na filmařsky neokoukaný Pittsburgh, na mladou krásku Jennifer Bealsovou, disco hudbu Giorgia Morodera i ukecání režiséra Adriana Lynea. Dobře, scénář není z nejsilnějších, ale nostalgicky uznávám, že to funguje pořád víc než dobře. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Čirý osmdesátkový fetiš! Motivačně popelkovská, romantická (R-ková) pohádka o 18leté svářečce, která si plní sen stát se profesionální tanečnicí, zatímco upocené tréninky prokládá žhavým nakrucováním na pódiu v baru. Přestože mě sálající energie a styl zpočátku nakoply, naivní plytký scénář už dál nic v rukávu neschovává. Nejspíš i z toho důvodu se režie plně soustředí na hudební čísla, pojatá vyloženě jako živelné, tělesné videoklipy (na dnes již totálně profláklé disko hity). ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě nechytlo ani když mi bylo sladkých "náct" a tak nějak se dalo očekávat, že poskakování mezi svářečkami za zvuků hudby mě bude dojímat stejně jako mé pubescentní kamarádky. Co na to říct po 30. letech? Snad jen, že to poskakování a vzpomínka na hity mládí, je to jediné, co z filmu nakonec zůstalo. A pak vyumělkováná lovestory sešpendlená horkou jehlou mezi jednotlivými tanečními čísly. Anebo možná narychlo vysvářená elektrodou, abychom byli přesnější. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (43)

  • Minutáž filmu bola pôvodne 2 hodiny a 20 minút, avšak štúdio Paramount sa rozhodlo film skrátiť, a to aj napriek protestom scenáristu Joea Eszterhasa a režiséra Adriana Lyneho. (Raccoon.city)
  • Irene Cara údajně napsala slova k oskarové skladbě v autě v den natáčení ve studiu. (don corleone)
  • Jennifer Beals (Alexandra) uvedla, že se ji v sušičce scvrkl svetr, a tak problém vyřešila náhodně tak, že si vystřihla větší otvor v oblasti krku. Když se v něm pak dostavila na konkurz do filmu, tak se producentům líbil natolik, že ji obsadili do filmu. Díky tomu se spustila vlna nového módního trendu. (Jimmy15)

Související novinky

Futuristická Bible?

Futuristická Bible?

28.01.2009

Někdy z těch hollywoodských námětů zůstává rozum stát. Ale staré pravidlo pro tvorbu dobrých příběhů praví: „Vymysli co největší šílenost a pak ji publiku naservíruj nejlíp, jak umíš.“ Někdy to vyjde… (více)

Reklama

Reklama