Reklama

Reklama

Farm to Fridge

Krátkometrážní / Dokumentární
USA, 2010, 12 min

Režie:

Lee Iovino

Scénář:

Nathan Runkle

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

James Cromwell (vypravěč)

Obsahy(1)

Dokumentárny film zavedie divákov za zatvorené dvere priemyselných hydinových, prasacích, mliekarenských a rybích fariem, liahní a bitúnkov – ukáže prehliadaný proces, ako sa zviera dostane z farmy do chladničky. (whack)

Recenze (8)

whack 

všechny recenze uživatele

Tento krátkometrážny dokument z produkcie neziskovky Mercy for Animals, ktorý narozprával známy herec James Cromwell, zavedie divákov za zatvorené dvere priemyselných hydinových, prasacích, mliekarenských a rybích fariem, liahní a bitúnkov. Bodanie vidlami naozaj nie je bežná prax, ale buchnátmi popoháňať zvieratá k porážacej linke áno. Takisto sú realitou boxy, v ktorých sú natlačené prasnice tak že sa nemôžu ani otočiť, takisto sú realitou ohryzené chvostíky, odstrihnuté zobáčiky, umelé oplodňovanie, odoberanie mláďat, zvieratá, čo v živote neuvidia slnko ani zelenú trávu. Realitou sú zvieratá, ktoré sú omráčené nedostatočne a odkrvované pri vedomí. Na záver video ponúkne riešenie, ako tie masakry zastaviť. Nebudú ich robiť, keď ich nebudeš financovať kupovaním si živočíšnych výrobkov. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Takíto naozaj sme a toto máme každý deň na tanieri. Máme k dispozícii Raj, ale robíme z neho pre každého úplné Peklo. Vždy sa o človeku dozvieš najviac, keď uvidíš čoho sa je schopný dopustiť za zatvorenými dvermi na tých, ktorí sa nevedia brániť a ani o tom nikomu povedať. Skoro všetci to vedia, ale aj keď už sú k dispozícii takéto pravdivé dokumenty nič moc sa nemení. Čo to asi o nás vypovedá? Má zmysel bojovať o zachovanie ľudskej rasy? Prečo jediné čo týmto nevinným tvorom doprajeme je upieranie slobody, brutálne utrpenie a vražda ľudskou rukou? Robí sa mi nevolno keď viem, že toto je dedičstvo, ktoré predávame našim deťom. Najhoršie, čo sa zvieratám mohlo prihodiť, sme my ľudia. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

|| Slabší povahy nekoukat - záběry plné násilí, krve, týrání a nehumálního zacházení ||. American Dream by Uncle Sam. Dokument, který dokáže zacloumat i s pořádně otrlým člověkem, ale bohužel né vše na tomto světě je duhově krásné. Snímek ukazuje záběry z farem na kuřata, krocany, krávy a prasata, kde je brutální zacházení každodenní rutinou. Video ke zhlédnutí ZDE. ()

TommyLeeJape 

všechny recenze uživatele

Za dob našich babiček bylo kuře na oběd vzácností a celkově se maso jedlo třeba jen párkrát za týden. Dnes jíme maso i několikrát denně, regály v obchodech jsou jím úplně přecpaný, a do toho ještě všude máme fastfoody, kde se prodává doslova po kýblech. Potom se ale nesmíme divit, jak vypadá jeho produkce. Neříkám nejíst maso, jen navrhuju nepřežírat se jím. Třeba bychom ho pak nemuseli produkovat tolik a tak hrozivou cestou. Ale stejně, větší zlo je mléko aneb jak říká jeden z největších vegan speakerů Gary Yourofsky: "When it comes to cruelty, I think there is more cruelty in a glass of milk than a steak." Tak si dejme raději to pivo nebo víno! ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama