Reklama

Reklama

Night of the Ghouls

  • USA Dr. Acula (pracovní název)
Trailer

Obsahy(1)

V meste Los Angeles sa začínajú diať čudné veci. Ľudia tvrdia, že videli ducha. Inšpektor Robbins (Johnny Carpenter) preto poverí odborníka na duchov, vyšetrovateľa Daniela Bradforda (Duke Moore), spolu s policajtom Paulom Keltonom (Paul Marco), aby to prešetrili. Stretnú sa s Dr. Aculom (Kenne Duncan) a zisťujú, že ide iba o trik, ako vystrašiť ľudí, aby nezistili, čo tam Dr. Acula robí. Bohatým ľuďom tvrdí, že dokáže vzkriesiť ich blízkych z mŕtvych. Bradford hneď zistí, že ide o podvod a preto sa ho rozhodne zatknúť. Nikto z nich ale nebol pripravený na to, čo sa nakoniec stane.

Film NIGHT OF THE GHOULS je považovaný za voľné pokračovanie filmu BRIDE OF THE MONSTER. Keďže Ed Wood nemal peniaze na jeho zaplatenie, bol uložený v archíve 23 rokov a až potom sa dočkal uvedenia na videu. Obsahuje všetko, čo máme tak radi na filmoch Eda Wooda, vrátane 400-kilového Tora Johnsona v úlohe Loba. (pivo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

berg.12 

všechny recenze uživatele

V momentě, kdy rozcuchaný Criswell nemilosrdně zabodne svůj pohled hluboko pod úroveň objektivu a začne luštit předepsaný text, je vám jasné, že půjde o další dokonalý Edův flák. Myslím si, že neprávem opomíjený, osobně jsem se u něj bavil snad i víc než u "Nevěsty" (na DVD je její součástí jako bonus). Je to sice trochu rozvleklá a i na Wooda evidentně levnější detektivka, ale o zajímavé zvraty a herecké výkony rozhodně není nouze a ona scéna spiritistické seance patří rozhodně k jeho nezapomenutelným vrcholům. Ede, víš, ty ses měl asi vážně narodit v jiné době nebo na jiné planetě, ta Tvá prostě nemohla Tvého génia unést. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Menej zábavné pokračovanie Bride Of The Monster, v ktorom sa do Lugosiho domu nasťahuje šarlatánsky chlap v turbane čo balamutí ľudí ktorí sa chcú skontaktovať s mŕtvymi príbuznými. Scéna s vyvolávaním duchov je najzábavnejším momentom filmu. Pri stole sedia okrem zákazníkov aj dáke kostry, okolo pobehuje ( za doprovodu smiešnych zvukov ) strašidlo v postelnej plachte, poletuje tam trúbka a niečo ako šálka a z tmy sa vynoruje ksicht nejakého debila čo cerí zuby a robí ksichty. Okolo domu sa pohybuje aj duch ženy ktorý občas niekoho zamorduje a samozrejme Woodov maskot Tor Johnson v roztrhanývh gatiach a s pripáleným ksichtom. Do toho nás Criswell obšťastňuje svojim hrôzostrašne nafukujúcim komentárom, aby bolo jasné že by nám pri sledovaní mala tuhnúť krv v žilách. Sem tam urobia prítomný nejakú tú hovadinu pre pobavenie diváka, ale inak je tento film už v podstate posledným zúfalým pokusom neúspešného režiséra po ktorom sa už definitívne potopil. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Klasický Dřevák jr. Nic víc. Nic, míň. Rozhodně jsem se více bavil a taky si to nechal, u Nevěsty Monstra. Tohle je totiž hodně stylově podobné, neb o poznání...nudnější i na Eda. Shlédnuto v rámci přípravy na jeho hanbaté filmy. Očekávám o dost větší prdel, než u tohohle. Jen ten Criswell v těch XXX Woodovinách bude citelně, chyběti. :))) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tohle mě teda moc nevzalo. On Wood ale musel vědět co dělá protože udělat ducha jako krásnou princeznu s uhrančivým pohledem chce hodně fantazie. A už jen intro s Criswellem bylo dost srandovní. Pak si to hraje na pomezí pokusu o dokument co se kdysi stalo a hororu, který moc nefunguje. navíc ti herci byly příšerný neustále čuměly jinam než měly, přehrávaly o stošest. Příběh je obyčejný a Ed Wood už s tímhle příběhem měl zkušenosti a i ted ho docela podělal. na druhou stranu to byla zase aspon sranda. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že jsem celkem zastánce Eda Wooda, ale tenhle jeho film už je opravdu příšernost. I když si myslím, že to je jen dáno tím, že jsem od něj viděl víc filmů a ono to časem prostě přestane bavit a je to v konečném důsledku jenom špatné. Tohle je prostě špatné a křeč v každém okamžiku, což je ale do jisté míry také pamětihodné. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Film Night of the Ghouls si musel na své uvedení do kin počkat až do roku 1983, neboť Edward D.Wood Jr. neměl dostatek financí na zaplacení laboratoří. Zajímavostí však zůstává, že muž, který je nakonec zaplatil, to udělal jen proto, aby finančně pomohl Woodově vdově. Film jako takový ho vůbec nezajímal. (Rodriguez)

Reklama

Reklama