Reklama

Reklama

Stopař

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Tracker je drama zasazené do roku 1903: Arjan (Ray Winstone), jeden z přeživších členů guerilly z Búrských válek, dostane za úkol vystopovat a zajmout Maorského námořníka Kereamu (Temuera Morrison), který byl obviněn z vraždy vojáka. To, co by pro zkušeného stopaře měl být jednoduchý úkol, se změní v napínavou a nebezpečnou hru na kočku a na myš - Kereamovi se opakovaně daří utéct a je znovu polapen, a celou trvá na své nevině. Během mnoha vyhrocených situací se oba dva blíže poznají - a nakonec se naučí jeden druhého respektovat. Jejich nově vzniklé a stále slabé pouto je vystaveno nejtěžší zkoušce tváří v tvář vojenské četě vedené majorem Carlylem (Gareth Reeves). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Danny88 

všechny recenze uživatele

Strhujuce dobrodruzstvo napriec Novozelandskou prirodou! Nadherne prirodne scenerie, skvely herci a zdravy humor(What means Boer? A Bush pig?) obohacuju uz tak dobry dej filmu. Ale predsa musim nieco filmu vytknut. Chybali mi najma kruzive letecke zabery (z vtacej perspektivy), ktore by zachytili hlavne postavy pocas ich cestovania napriec krasnou Novozelandskou prirodou...+hudba bola tiez skromnejsia (trosku viac epickejsia hudba ktora by vystihla majestatnost hor, cistotu riek a rozsiahlost planin by neuskodila). Spokojny na 70% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale jsem ulítlej na právě takovéhle záležitosti z dominií. Piano, Proposition - teď už i Tracker to je prostě ono. Nebudu se tu přít s ostatními jestli se film vlekl či nikoliv. Tracker má koule a Ray Winstone je pro tyhle role opravdu jak dělaný. Hraje zde bývalého farmáře, který v Bůrské válce ( válka Holanďanů a Zulů s Brity na jihu Afriky) přišel o statek i rodinu. Přijíždí lodí roku 1908 na Nový Zéland zapomenout a zkusit zase nějak žít . Jelikož po ztrátě rodiny vedl ve válce zdatně povstalce a zle Britům zatápěl byl hledán jako zločinec. Konec války a amnestie z něj udělaly svobodného muže. V přístavu po příjezdu je však hned identifikován a přiveden k veliteli vojenské posádky. Ten (jak se ukáže v Africe také bojoval.). jej přijme a popřeje mu štěstí do nového začátku. V noci dojde v jedné z vojenských stájí k bitce opilých britských vojáků s domorodým maorem. Ten se nejdříve nechá bít a nadávat si do divochů, ale pak jednoho z vojáků smrtelně zraní. Podaří se mu uprchnout a prchá do vnitrozemí. Ráno je sestaven pátrací tým včetně místného zkušeného stopaře vedený britským důstojníkem. Ke skupince se přimíchá Winstone, protože nabídka za dopadení živého zločince je sto liber. Již po několika mílích trasy Winstone ví, že stopuje zkušeného domorodce a že druhý stopař na tento úkol nestačí. Oddělí se od skupiny a vydá se jej hledat na vlastní pěst. Jeho zkušenosti z Afriky se zde skvěle osvědčují... Netuší však, že místo zločince, nalezne během pátrání sám sebe a pochopí pravý význam slov jako pravda a svoboda...Dál nebudu spoilerovat.. Ano mělo to pomalé tempo. Celé stopování bylo důkladné a pozvolné. O to více měl člověk možnost hledět na čarokrásnou přírodu Nového Zélandu..to ale není měřítkem nudného nebo dokonce špatného filmu !!!. Konec mně dostal. U mně je to za 4 hvězdičky. * * * * ()

Reklama

dezibook 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč to spojujete s Rambem a někteří dokonce s westerny. Vždyť to s tím nemá vůbec nic společného. Mě na filmu zaujala nejvíc ta příroda a to je asi vše. Příběh Van Diemena mě teda moc nedojal, nejsympatičtější postava byla asi ten stopař bezdomovec. A domorodý uprchlík, plácající tu jejich hatlapalštinou a Haka, mi spíš připadal vtipnej, což by k tomuto žánru asi patřit nemělo. Ale to je můj osobní názor... Bydlím holt na opačný půlce světa a tohle jde mimo mě. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Popravdě – čekal jsem trochu víc. Velkou předností filmu jsou malebné novozelandské přírodní scenérie, jenomže tím to taky končí. Příběh je ušlápnutý a svým způsobem nevěrohodný, je to taková idylka, která vyústí v nijak překvapivý konec. Film se snaží být napínavý, takže o zvraty není nouze, jenomže mnohdy to je dělané na sílu a neustálé střídání toho, kdo má zrovna navrch, už ke konci spíše nudí. V hlavní roli ubručeného stopaře van Diemena exceluje bravurní Ray Winstone, který má na tyhle role drsných samotářů nesporný talent a sedí mu. Jeho „kořist“ Kereamu si zahrál Temuera Morrison (který se proslavil ve Star Wars jako Jango Fett), který ale přes všechnu snahu spíše jen tak přicmrndává a Winstonově hereckému tempu nestačí. Do role univerzálních záporáků jsou opětovně stavěni Britové, na které mají pifku ve všech jejich bývalých koloniích, což je docela pochopitelné, ale zároveň už dost ohrané. Nicméně, Tracker určitě není špatný film. Příjemně se na to kouká, ale nějaký intenzivní divácký zážitek to není. To by nesměl mít tak plochý a účelový příběh. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Pomaly plynúce ale zdarilé spracovanie s herecky uveriteľným príbehom zasadeným do prekrásnej prírody Novozélandskej divočiny. Ten Nový Zéland, hlavne vysokohorský, som si užíval od začiatku do konca. Sic to malo svoje muchy s chyteným Maorom, ktorý sa neustále vyšmykoval zo slučky a to, či je alebo nie je vinný, bolo až treťoradé (nepátralo sa po tom), ale originálna zápletka to sčasti naprávala. Záverečná pointa sa vydarila a mikro-haka potešila. Spokojnosť. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama