Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Školák Prateek (Armaan Verma) nepovažuje svého otce za hrdinu, spíš se za něj stydí. Požádá ho, aby vytvořil počítačovou hru, ve které vždy zvítězí padouch. Otci (Shahrukh Khan) se to sice nelíbí, ale pro svého syna by udělal vše. Navrhne tedy, aby příští hra, kterou společnost, v níž pracuje, vyvíjí, zvolila za neporazitelnou postavu hlavního záporáka. Jeho návrh je přijat a na předváděčce sklidí hra úspěch. Ra.One (Arjun Rampal) ale dokáže překročit hranice hry a dostat se do reálného světa. Chce vyzvat k souboji na život a na smrt Prateeka, prvního hráče, který s ním bojoval. Chlapcův otec ale ukáže, že pro záchranu svého syna je ochotný udělat cokoliv. (rikitiki)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pokud James Cameron viděl Ra.One, bral film jako poctu, která se očividně inspiruje Terminátorem (děj, jednotlivé motivy a zčásti i obraz) nebo ho považoval za sprostou vykrádačku?____ Podle mě je to obstojná variace se slušnými triky a poněkud nepřehledným scénářem. SRK nosí v civilní podobě příšerné afro, v počítačové přes míru využívá kamennou tvář a autistické pohledy do ztracena (alias „do blba“), které jakoby si přinesl ze svého filmu Jmenuji se Khan. Snímek se až moc soustředí na jednotlivé části a ztrácí tak plynulost jako celek: po otci najednou nikdo nesmutní, sbližování s matkou je na chvíli intenzivní, aby se pak hned úplně vytratilo, nepravý strýček se jen mihne, aby se ukázalo, že jeho objevení se nemá v ději žádný význam. Počítačová hra, která má podstatnou roli, je děsně zamotaná a nelogická. K čemu byl ten indický superman na letišti, který jen prošel kolem ? (asi nějaká indická záležitost, kterou nechápu) _____ Dobrou choreografii měly bitky. Působivý byl démonický obličej hlavního padoucha složený ze žhnoucích drátků. Humor nejlépe zastoupila scéna souboje, kdy je překvapenou zbraní (ne)spolupracující mladá žena. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vody indického filmového průmyslu jsou pro mě stále neprobádanými končinami. Něco se ke mě už dostalo, ale pořád je co objevovat. Na tenhle film jsem byla velmi zvědavá. Naplnil moje očekávání. Začátek je sice krapet silná káva, ale i ta se dá pít. Tomuhle filmu dokážu odpustit absolutně všechno, i tu dlouhou stopáž, zpěvy a nejrůznější tanečky. Je to pěkná kšandovina, to přiznávám, ale já se královsky bavila jako už dlouho ne. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

W.O.W. ~ Tohle je něco neuvěřitelnýýýýýho. Nejdřív se to snaží o vykrádačku nápadů Terminátora, Iron Mana, Scotta Pilgrima a TRONa, či co, se špetkou humoru a komedie. Což o to, nápad to zase ze začátku nebyl úplně blbý, Hollywood je schopen vymyslet i horší a vydávat je za vážně míněná dramata, ale v tomhle ohledu šel Bollywood ne o krok, ale o celou tůru dál. Následně se totiž všechno zvrhává v komedii se sci-fi akčními prvky, pak všechno zmorfuje do na hlavu postavenou parodii a poté jde všechno naprosto mimo mysl neindického diváka, když se na scéně objeví indický superhrdina "Chitti", který není výplodem počítačového inženýrství, ale opravdovou východní skutečností. Šmarjapanno, tohle může natočit JEN Bollywood, zbytek světa pak už jen zírá s otevřenou hubou během indické variace "Stand by me". Kdo to neviděl, neuvěří, jak awesomeácky totálně WTF tohle je. ~ Oproti tomu všemu je ale faktem, že triky se skutečně povedly, vtip to má také a ve výsledku to tak, jako ujetá parodie/komedie není vůbec špatné. A to má stále většina indické filmy za Odpady!, protože prostě "Indie" (a potom slzí štěstím u braků typu Transformers 3 nebo nijak zvláštních novodobých Sherlocků ;) ~~~ PS: Khan s kudrdlinkami je... nepopsatelný... ~ PPS: Chci tu hromadu malých červených kostiček. CHCI! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Kdo by neměl rád počítačové hry. Na začátku si vyberete jestli budete hrát za hrdinu nebo ... sakra, jen za hrdinu. Prateeka, syna indického vývojáře počítačových her, to už štve, a tak požádá svého otce Shekara, aby v nové hře vyrobil také pořádného záporáka. Shekar nelení, a pomocí staré indické mythologie vyrobí toho nejhoršího a nejděsivějšího, co může - Ra.One. Tomu se díky své síle podaří dostat ven z počítačového světa do reálného světa, aby se pomstil Prateekovi, se kterým má nedokončený souboj. A Prateekovi nezbude nic jiného, než se pokusit do reálného světa dostat také hrdinu, G.One, aby jej před Ra.Onem chránil ... Uff, u tohoto filmu se ve mně mísí velmi, ale velmi rozporuplné pocity. Začnu tím dobrým - určitě se mi hodně líbil námět, stejně tak vizuální stránka filmu a efekty, a taktéž velmi zdařilá choreografie akčních scén (samozřejmě správně přitažených za vlasy, jak to má v tomto žánru být). Zůstat jen u tohoto, dávám pět hvězd a ani nepřemýšlím. Bohužel tvůrci filmu chtěli zůstat věrni Indickému Bollywoodu, takže tato akční polovička filmu je doplněno o naprosto otřesné zpívané a muzikálové scény, které také film zbytečně natahují na bezmála tří hodinovou délku. Brutus. Když to sečtu a odečtu, tak jsem mírně potěšen, ale zároveň jsem přesvěčen, že indická kinematografie není úplně můj šálek kávy.. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Další uvolněná bollywoodská ujetost, kterým v poslední době přicházím na chuť. A tahle byla navíc skvělá. Od úvodní scény až do závěrečných titulků jsem se skvěle bavil. Akční komedie, která je po celé 2,5 hodiny rozjetá jako lokomotiva (na kterou mimochodem taky dojde), zábavně ztřeštěná, ve všech ohledech přehnaná, ale přitom ne trapná. Spíš uvolněná, hravá a zavalená nápady a vtípky, které tvůrci chrlí s bezprostřední, téměř dětinskou radostí snad v každém okamžiku. Všechny scény, dokonce i ty nejbanálnější, jsou až furiantské, přitom každá sama sebe nějakým bláznivým způsobem shazuje. Desítky skvělých hlášek, odkazů na hollywoodské trháky a žánrová klišé. To vše okořeněno několika chytlavými písničkami, které nebourají tempo, ale naopak dokonale do filmu padnou. Tak tohle jsem určitě neviděl naposledy. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (12)

  • Během scény s vlakem vidíme, že souprava postupně projíždí stanicemi Bandra a Vile Parle, načež havaruje na Nádraží čhatrapatiho Šivádžího, které se ovšem nachází v opačném směru. (Conspi)
  • Film obsahuje víc jak 3 500 speciálních efektů. (Conspi)
  • Dvěmi skladbami složenými přímo k filmu přispěl i R&B zpěvák Akon. (Conspi)

Reklama

Reklama