Reklama

Reklama

Zabijte je všechny - Americké válečné zločiny v Koreji

(TV film)
  • Velká Británie Kill 'Em All - American War Crimes in Korea
Velká Británie, 2002, 48 min

Obsahy(1)

Britský dokument z roku 2002 Masakr v No Gun Ri během války v Koreji patří mezi největší zvěrstva spáchaná americkými vojáky na civilistech ve 20. století, přestože svého času nebyla událost zveřejněna. Nyní ve spolupráci s držitelem Pulitzerovy ceny spisovatelem Charlesem Hanleym a s pomocí vysoce postavených členů americké armády, toto přelomové pátrání odhaluje skutečnou pravdu o masakru a odkrývá mnohem závažnější příběh o americké brutalitě a kamufláži. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý pohled na zvěrstva, která Američané páchali. Člověk zjišťuje, že ne vše bylo tak přátelské a kamarádské, jako to líčí MASH. :) Z některých příběhů se tu člověku dělá opravdu nevolno. Zajímavé jsou nejen pohledy tehdejších U.S. vojáků, ale také samotných Korejců. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Generál Custer, http://cs.wikipedia.org/wiki/George_Armstrong_Custer legendární psychotik, velitel 7. kavalerie. Myslel jsem, že po bitvě se Siouxy se tato pochybná jednotka rozpadla. Omyl. V r. 1950 sídlí 7. kavalerie v Japonsku, kde si za 10 USD může každý voják dovolit ženu na měsíc. Jako znalec japonského porna bych do toho investoval v každém věku. To nejsou holky z Horních Dubňan-to jsou umělkyně. Pak se to ale posere v Koreji. Vojáci s 2-týdenním výcvikem v poli a 50-ti týdenním výcvikem v bordelech a barech čelí výborně zorganizovaným Severokorejcům. Co je jim naplat solidní výzbroj, když ani nemají velení-vypovídá účastník. Dopadne to masakrem civilního obyvatelstva na mnoha místech. Archivy Pentagonu mlčí, kdo by se tím chlubil. Solidní dokument. ()

Reklama

marcel.demo 

všechny recenze uživatele

Dokument o tom, že i vyhraná válka je vždy obrovskou prohrou pro člověka. Vinou nešťastných rozkazů a nezkušenosti amerických jednotek se v roce 1950 v No Gun Ri během války v Koreji zabíjeli i nevinní, neozbrojení a navíc jihokorejští civilisté! Jedna z tragických událostí této války vyprávěná pomocí svědectví přeživších, archivních záběrů a dokonce i rozhovory s muži, kteří (museli) rozkazy vykonávali. Doporučuji shlédnout až po o... John to říká jasně: Make peace not war!!! ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama