Reklama

Reklama

Utajené nehody nukleárních zbraní

(TV film)
  • USA Lost Bombs: Nuclear Weapons
všechny plakáty

Obsahy(1)

Tento snímek dokumentuje, jak deset leteckých posádek čelilo strašlivým nehodám v bombardérech vyzbrojených jadernou municí. Výsledky jsou naprosto zarážející a překvapivé, přesto absolutně pravdivé. (oficiální text distributora)

Recenze (12)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Dokument, který vás určitě neuklidní a naopak ujistí, že ztrácet nukleární bomby je v USA zcela běžná záležitost. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Když to shrnu, tak nám tam toho tvůrci moc neukázali. U každé z kauz je divákovi předložena stále tatáž hromádka dokumentů sice plná razítek Top Secret atd... ale zblízka divák neuvidí ani jeden. Pokud se z nich cituje, tak se hovoří o např,, prohlášení náměstka ministra'' ale neuvádí jakého, jeho jméno atd... Neříkám, že nevěřím, že Amíci pár atomovek po světě poztráceli, ale mohl tomu být dán větší punc autentyčnosti. Jen se děsím co ostatní země NATO a hlavně jak to je v Sojuzu... Nepochybuji o tom, že v tom ruském bordelu se jich muselo ztratit ne jen 12 jako Amíkům. Kdo ví, třeba ten poslední meteorit v Rusku byla taková nějaké ztracená puma z padesátejch let.... Dokument doprovází komentář vojenského pilota, který je na úrovni a pak jakéhosi vědce s bradkou, který svým zjevem jakoby vypadl z roku 1988...musel jsem se znovu ujistit, že to bylom točeno 2006! Názorné animace jsou opět k době vzniku dokumentu více než primitivní, ale účelu postačí. Ve snímku se nachází i řada dokumentárních záběrů letounů, vždy toho typu o kterém se hovoří. Většinou se jedná o úžasné stroje a z hlediska hromadné vraždění o opravdické válečné obludy typu B-47, B-50 a B-52. Už jen když vidíte tu tmu za letouny když startují, to co jim jde z trysek je neskutečné...jako by jste zapálili ropné pole :-). V souhrnu je to za 3 kapsle plutonia. A z těch atomovek bych takové hrachy neměl... Kdyby jste tušili co jen RAF po válce naházela za tuny bomb do moří, protože už nešly naházet na Říši.... Všechno to dneska někde na dně leží, tisíce tun pum a fosforu... Mimochodem dokument to také nakousl... Proti tomu jedna atomovka je prd.... * * * ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Zajímavej dokument. Jak někdo může proboha ztratit atomovku? Dozvěděl jsem se docela dost věcí, ale bohužel největší chybou byl výběr vypravěče kterej se tam snad nudil, protože takovýhle vypravování je fakt na houby. Nicméně dokument a ty záběry nemaj chybu. Je zajímavé že plno věcí jak se ztratí atomovka zůstane neobjasněné, a některé se vůbec nenajdou. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pro mě až moc popisné. Výčet všech nehod. Poselství filmu je, že terorista někde najde jeden ze ztracených jaderných granátů a zničí území o průměru 8 km. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Klasický americký dokument o jejich jedinečnosti a nadvládě. Přijde jim úplně normální vyrábět tisíce nukleárních zbraní, protože tímto způsobem rychleji zlikvidují větší počet nepřátel a hlavně v tom jsou velké prachy. To že se tu a tam ztratí nějaká ta bomba sice není normální, ale klidně nad tím vládní špičky mávnou rukou. Však si vyrobí rychle novou. O prodeji do jiných zemí ani nemluvím. Jinak musím ocenit některé zajímavé záběry, které nám tento dokument nabídl. Určitě se zde dozvíme množství zajímavých informací, ale jinak musí obyčejný člověk doslova skřípat zubama… ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Kto by to bol povedal, že nukleárne bomby sa tak ľahko strácajú a ťažko hľadajú (resp. sú "večne stratené" ). Že je jednoduchšie požiadať o ďalšiu bombu, než nákladne hľadať stratenú. ()

Amper01 

všechny recenze uživatele

Hmmm... Když si uvědomíme, že všechno řídí obyčejní lidé, (co je policie? Co je vláda? Samo o sobě to zní autoritativně, ale ve skutečnosti to jsou lidé - jednotlivci) tak není divu že se děje co se děje. Je součástí lidské přirozenosti "zatloukat", bagatelizovat apod... ()

bakeero 

všechny recenze uživatele

Člověk se až diví, jak je něco takového, jako je ztráta atomové zbraně (nebo alespoň štěpného materiálu apod.) vůbec možná. A ono těchto událostí byla docela pěkná řádka. Pravda; povětšinou v začátcích atomového věku... ()

Adrai 

všechny recenze uživatele

Ten rok 2006 je mírně zavádějící - přesto ho uvádí i distributor. Na konci filmu je uveden rok 1997 ... napovídá tomu film celkově, ale třeba i zmínka o následcích útoku na světové obchodní centrum které v roce 2006 už jaksi nestálo. Jinak zajímavý téma ... těch 12 bomb je v tom velkém množství vyrobených bomb opravdu nula nula nic a člověka docela zarazí zmínka o tom, že je výhodnější vyrobit bombu novou, než tu ztracenou hledat. ()

altaica 

všechny recenze uživatele

Člověk občas něco ztrácí, tu klíče, tu doklady. Jsou státy, kde se ztratí z rozpočtu miliardy a lidé jsou pořád celkem v pohodě. Když však supermocnost jako jsou USA připustí, že jen do roku 1966 ztratila několik jaderných bomb z nichž 12 se doposud nenašlo a pohříchu je ani nikdo nehledal, protože hledání jedné vyjde na půl míle v dolarech, kdežto nechat si vyrobit novou, není tak drahé, tak mám do pohody dost daleko. Ostatní jaderné mocnosti samozřejmě data nezveřejňují a od roku 1980 ani USA. Kolik hlavic při rozpadu Sajúzu generálčikové pomeníli za vódku ví Bůh. Možná ani on ne. Dokument, který vede přesně k tomu druhu úvah, jimž by se měl člověk vyhnout, pokud si chce zachovat zdravý rozum a iluze o vlastním bezpečí. 5* za ožehavé téma a odvahu na férovku sdělit, jak se věci mají. ()

Lukoh 

všechny recenze uživatele

Všetky zo stratených 12-tich atómových zbraní mali na svedomí Američania... Väčšinou sa jednalo o nehody bombardérov, prevážajúcich tieto bomby vrámci cvičenia... Koľko neodtajnených amerických bômb sa ešte stratilo, či koľko európskych bômb sa povaľuje po našom kontinente však môžeme len hádať... ()

Reklama

Reklama