Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše se rok 1880 a jsme na samotné výspě amerického západu. Malé městečko Big City očekává příjezd nových imigrantů. Ale ti jsou na cestě přepadeni indiány. Všichni dospělí z Big City se vydávají na jejich záchranu a děti zde na čas osiří. Jedinými dospělými, kteří zůstali, jsou starý alkoholik a místní blázen. Od tohoto dne se ale z blázna stává šerif a z alkoholika smírčí soudce a děti získávají nečekané pozice v Big City. Najednou tu je dětský starosta, barman, společnice. Každé dítě jednoduše přebírá funkci a povolání svých rodičů. Ale indiánské děti na sebe nenechají dlouho čekat a v Big City se schyluje k velkým bitkám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

lareinna 

všechny recenze uživatele

Známy dej - biely vs. indiáni - kde biely si myslí, že kraľuje svetu a zemi a vezme indiánovi, ktorý žije v súlade s prírodou, všetko, čo má len kvôli moci a peniazom. Okrem toho si zotročí černocha a využije číňana..aby toho nebolo málo. V tomto westerne ale hrali deti – vynikajúce herecké výkony – a práve to ma núti skloniť pred nimi hlavu a prejaviť uznanie. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Krotký západ? Dětský nápad..." Kolty tak proklatě nízko, že až šourají po zemi, aneb Divoký západ dětskýma očima skrz dospělácké brýle žabožroutů. Víc mýdlových bublin a kopců pěny, víc dětský western? A nezapomenout se v baru pohoupat na lustru, popít ohnivou vodu a pak zvracet z balkonu! Ach jo. Zažíval jsem smíšené pocity, jako skalpuchtivý indián u Little Bighornu nad skoleným, leč plešatým kavaleristou. Protože jsem však od přírody hravý a pořádek musí bejt, i já hlasoval pro návrh: Všechny děti budou dělat to, co předtím jejich rodiče... Jak se s tím asi popasuje dcera prostitutky? :-) Přece zkušeně. "Za 50 centů na tvář, za dolar na ústa." Mlask! A šup s dolarem za (u ní zbytečný) korzet. Ale pozor, nestrkat jazyk do pusy! Nebo si vás šerif podá! Pobavilo sbírání koček do pytle (zajímavý nápad, Faustka promine :-)) s remcáním, že přes kukly Kukluxklanu je prd vidět a jít ve šlépějích otce je tak dost o hubu. Naopak mi vadilo otravné moralizování nad zlými bělochy a zkázonosnou civilizací, které z filmu čouhalo jak indiánské šípy z Custerova zadku. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se ty děti přestaly chovat jako děti.To by mohlo být zajímavější.Alespoň, že hrály fakt skvěle.Čeští režiséři by měli mít tento film jako manuál na FAMU, aby přestali českých filmech obsazovat protekční fakany, kteří jsou jako pěst na oko.I dítě, když má talent a je dobře vedeno dokáže podat profesionální herecký výkon. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama