Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtveřice kamarádů v Sofii si během posledních let komunismu vydělává na černém trhu a sní o vlastním baru v americkém stylu. Příchod osudové dívky a pád Berlínské zdi zamává vztahy mezi přáteli a tři z nich jedou za vidinou valut pracovat do Německa. Ale mezitím se Bulharsko mění na divoký východ, kde pro správné lidi peníze leží na ulici. Na rozdíl od líbezných vzpomínek českých filmařů na dobu konce komunismu, bulharská žánrově podložená výpověď drsně konfrontuje sny a ideály s popřevratovou kocovinou. (Fresh Film Fest)

(více)

Recenze (6)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Bejt celej život za Bulhara není žádná výhra a vidět kvalitní bulhraskej film to asi ještě zabere pár let. Tenhle měl docela nakročeno, jenže pak copak se dá vybudovat napětí, když se naprosto sere na osud postav. Vžyt krom titulního hrdiny vůbec nevíme, proč tamtem měl takovou moc, co vlastně dělal Snape, měla dcerka vlastně vztah s tím Glumem _B nebo jak si ten puičus nechal nadávat. Prostě do filmu bylo vloženo až příliš bulharství a tudíž výsledek působí značně pomateně. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Cinema Mundi 2012. Gangsterka s prvky veronských milenců, tuzemských Bony a klid a Janákových Ro(c)k podvraťáků. Ale dá se na to dobře koukat, stejně jako na mladičkou Radinu Kardjilovu (a hurá, svleče se tu). Více tady. ()

Reklama

Honey007 

všechny recenze uživatele

Bulharská kinematografie mě v poslední době velmi mile překvapuje a nedivím se, že se ze snímku Tilt stal mezi bulharskými teenagery takový hit. Svižný příběh o lásce, přátelství, zradě a důvěře z období konce komunistického režimu a začátku divokých 90. let. Výborný výběr herců, dobrý střih a dokonale sedící hudba. Syrovost některých scén je natolik realistická, že budete mít po filmu pocit, že jste se právě vrátili ze Sofie. Malou výtkou je až přespříliš velká snaha zavděčit se "západním" divákům, která se odráží v happyendovém závěru. Když už happy end, viděla bych to spíše na společný útěk pryč od mafiánských praktik bývalých komunistických přidržtašek, přátel a zrádců. 80% ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Nepamatuji se, že bych kdy viděl nějaký bulharský film. Rumunský - to jo, a nebyly některé špatné - tak jsem byl zvědav, jak dopadnou sousedi. No příběh zakázané lásky nebyl úplně špatný, ale nějak mi tam chyběla ta balkánská přímočarost. Ať už ve vztazích, v zobrazování násilí nebo v muzice. Jakoby německý koproducent příliš prosazoval svoje představy na úkor balkánců. Takže bych se spíše klonil ke 3 hvězdičkám, ale za to, že to byla moje bulharská prvotina a že hlavní hrdinka byla moc hezká holka, tak s přihmouřením oka dávám 4. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tilt je pro mě třetí film z Bulharska, pokud se nepletu, a potřetí jsem byl maximálně spokojený. Tilt je totiž o průserářích, o jejich problémech a touze je vyřešit a mně se to moc líbilo. Do toho se ve filmu objevila moc hezká Radina Kardjilova, na kterou se suprově koukalo. Evropská unie by tenhle film mohla používat jako propagaci integrace dvou na sebe nezávislých zemí. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama