Reklama

Reklama

O listonoši, který nechtěl chodit

  • angličtina The Postman Who Wouldn't Walk (festivalový název)
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1976, 7 min

Obsahy(1)

Listonoš Coulek dělal svou práci den za dnem, chodil s dopisy po schodech nahoru a dolů, chodil ulicemi tam a zpět a tak není divu, že byl den co den uhoněný, unavený a rostla v něm hořkost. Jak on jen záviděl tlustým lidem jejich snadný život a pohodlí. Kde by si on mohl při své práci založit na pěkné sádlíčko! Jeho problém vyřešil kouzelník Višmipišmi kouzelnou medicínou. Listonoš začal mít krok lehký lehoučký, chůze už ho vůbec nenamáhala, začal tedy spokojeně tloustnout. Sportovní svět získal novou hvězdu, kde že y se našel někdo rychlejší než listonoš Coulek. Leč všeho do času, jednoho dne se lahvička s kouzelnou medicínou rozbila. (Jezinka.Jezinka)

(více)

Recenze (3)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Kreslený film o lenivém listonoši, který chtěl nepoctivě vyniknout. Kruté ale pravidvé, nechtěl bych bejt v Coulkově kůži:-) Filipovského hlas sem přesně hodil. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ve světě, který ve své zblblosti módními trendy tíhne k anorektickým modlám, je příběh listonoše, který chce ztloustnout, příjemně rebelský. ()

duddek 

všechny recenze uživatele

O listonoši, který chtěl ztloustnout, a dobrotivém kouzelníkovi Višmipišmim, který si za své čáry neříkal o víc než padesátikorunu, a to ještě s půlročním odkladem. Vypravěč Filipovský je, jak píše Karlos80, perfektní. Za pozornost stojí, že režisér Ungrád zde uvádí reklamu na Coca-Colu (na mantinelu při závodech), stejně jako ve svém o 15 let pozdějším kraťasu, ve kterém mu k této reklamě posloužil dokonce slon. To nemůže být jen tak samo sebou... ()

Reklama

Reklama