Reklama

Reklama

Vesna Vulović

Krátkometrážní
Česko, 2011, 25 min

Režie:

Michal Griga

O třech mužích ztracených nejen v čase a prostoru. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Hutné, úderné, tvrdé a nekompromisní...technika za jedna, význam budou (ověřeno) někteří diváci hledat možná déle, ale, ptám se - musíme mít všechno naservírováno pod nos? Samozřejmě, že ne, i o to se tady snažíme... Je mi jasné, že mi bude připomínána zaujatost, vzhledem k mé první takové herecké příležitosti, ale za prvé s tím sám počítám, i v hodnocení a za druhé je mi to celkem jedno. Vizte sami! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí průřezu Michalovou tvorbou se obávám, že je mi jeho poetika i styl humoru cizí, nicméně VESNA byla celkem koukatelná. Ocenil jsem jak její minimalismus, tak syrový nervní vizuál a herce, hlavně toho všechny mlátícího Russella Crowea. Jako podobenství mi to ale přišlo moc banální a průhledné. ()

Reklama

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Mám rád, když si tvůrci ve svých dílech kreativním způsobem pohrávají s časem a prostorem. Tady se protagonista dostane do prostorové smyčky. Představte si, že se nemůžete dostat z jednoho kousku ulice ať jdete kamkoli stále se před vámi objevuje stejná autobusová zastávka. To je k zešílení! Filmům hrající si s časem a prostorem sluší nejlépe krátkometrážní forma. Celovečeráky o cestování časem musí být opravdu kvalitní, aby obstáli. Sebemenší závan logického uvažování takové dílo dokáže rozbít, jako domeček z karet. Ale u krátkometrážních snímků si můžete užívat originální nápad, nebo myšlenky a úvahy, které vyvolává. To je i tento případ. Nádherně tu funguje snová logika. ()

Itar 

všechny recenze uživatele

Výborná myšlenka zabalená do syrové formy, která filmu sedne jako prdel na hrnec. Herecké výkony potom taktéž na velmi vysoké úrovni, s pěti tady nemám problém. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama