Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Američanku Cindy Spencera - vynikající policistku Scotland Yardu - vyšlou do Hongkongu, kde má vyřešit složitý obchodní zločin. Případ brutální vraždy tajného vyzvědače, který vlastnil cenný mikrofilm - důkazový materiál o korupčních praktikách mezinárodního konzorcia - má zájem odhalit i domácí detektivka, stejně zdatná konkurentka Michelle Young. Inkriminovaný dokument však vůbec není jednoduché objevit, protože se ho pokoušejí speněžit tři místní gauneři. Jsou však příliš slabá partie pro mocného šéfa zločineckého konzorcia, který nad nima vyřkne ortel smrti. Cindy a Michelle se mu to pokoušejí překazit za každou cenu... (laura4)

(více)

Recenze (62)

haj 

všechny recenze uživatele

Michelle Yeoh a Cynthia Rothrock pátrají po mikrofilmu, který může zničit místního mafiána. Průměrný film s nadprůměrnými bojovými scénami, kde vyniká hlavně závěrečný souboj s vynikající choreografií a kaskadérskými kousky (celkem nechápu, jak to ty kaskadéři mohli přežít). Ve vedlejší roli si zahrál taky Tsui Hark. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hongkongská akční komedie, která toho se sérií Red Force vskutku nemá nic společného. Jen reklamní tahák Intersonicu a výbornou herečku Michelle Yeoh v hlavní roli jedné z detektivek. Opět nám ukáže něco ze svého umění – já tuhle ženskou prostě žeru. Její parťačka na mě už takový dojem neudělala. Za to tu máme trojlístek magorů (zloděje a padělatele – ten byl vážně pěkně vychcané pako) a několik drsňáků. Bojové choreografie jsou ale opět hodně slušné, horší už to je se samotným příběhem. Zuby nehty si to zaslouží alespoň průměr. 50% ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Dvojka je po většinu času typicky hongkongsky infantilní akční komedie plná komických figurek, které se pitvoří, štěkají se nebo rychle mluví a mlátí se navzájem, bez silného příběhu a sympatických postav jedničky, nicméně stále ještě s dostatkem skvělé akce. Finále ani tradiční HK melodram před závěrečnými titulky je slabší než u jedničky, ale stále dost dobré a není to ani tak brutální, zato o poznání vulgárnější (nadávky přitvrdily). Záporáci jsou fajn a hlavní boss opět kudy chodí, tudy se šíleně směje ("NEVADÍ VÁM, ŽE SE SMĚJU? JÁ SE SMĚJU HODNĚ - KDYŽ MÁM DOBROU NÁLADU. JE TO TOTIŽ ZDRAVÝ." - následuje hodně dlouhý smích). Nikdy mě nepřestane fascinovat, jak rychle se dokáže člověk zvednout po třech festovních kopancích do hlavy rychle za sebou. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Jediným kazem na tomto referenčním mixu divoké hongkongské akce a humoru, nad kterým může věci neznalý divák jen kroutit hlavou, je tvrdě neženský zjev C.Rothrockové. Naštěstí je hlavní hrdinkou Michelle Yeohová, která jistí plný počet hvězdiček (a nejen za ten kousek se dvěma padouchy na proskleném balkóně). ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Doplňuju si vzdělání a chtěl jsem vidět pěknou choreografii ve filmu kde padouchům nakopává prdele Cynthia Rothrock (jde o jeden z jejích prvních 2 filmů s premiérou ve stejném roce). Film splnil má očekávání, ale jako celek jde o stupidní blábol vyfetovanýho scénáristy, který pojal příběh jako vyprávění o interakci lidí naprosto neuvěřitelným a většinou i dost nereálným způsobem. S poněkud infantilním závěrečným pojednáním na téma spravedlnost. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Hong Kongu a Macao v Číně. (BMW12)

Reklama

Reklama