Reklama

Reklama

Kon-Tiki

  • Velká Británie Kon-Tiki (více)
Trailer

Nor Thor Heyerdahl a jeho Kon-Tiki, světoznámý příběh nebezpečné plavby v roce 1947 do Polynésie. Film vypráví o přípravě cesty, ale hlavně se koncentruje na plavbu samou, na neuvěřitelné dobrodružství, které ovlivnilo historii a změnilo názor na skutečné osídlování Polynesie. Film zatupoval Norsko na řadě festivalů.
(Film+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (362)

silentname 

všechny recenze uživatele

Dobrý štart do nového mesiaca s filmom "Kon-Tiki". Opäť si človek trošku rozšíri obzory a pozrie sa na film, od ktorého nemusel nejako veľa očakávať, no reálne mám pocit, že mi podal dobre spracovaný príbeh, uveriteľnou formou a so šiestimi hrdinami, ktorých som so záujmom sledoval od začiatku až do konca. Vizuálna stránka filmu je absolútne úchvatná. Vyzerá to skutočne fantasticky, má to dobré tempo a najmä prekonávame tie prekážky spolu s našimi hrdinami. Vidíme tu všetko. Od technických problémov, nesprávneho kurzu, žralokov či po problémy, ktoré majú medzi sebou členovia tejto posádky. Osobne za seba poviem, že mám rád takéto dobrodružstvá a ak to má aj takto dobre spracovaný historický podtext, tak som filmu vždy otvorený. A musím povedať, že ma to nesklamalo. Dokonca ma to aj jemne navnadilo, aby som si niekedy pozrel originálny dokument. A mal možnosť tak vidieť dobrodružstvo z prvej ruky. Vyzerá to dobre, znie to dobre, má to skvelé a silné momentky, a rozhodne si myslím, že je to film, ktorý je hodný vášho času. Hodnotenie: A- ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Chcete, aby lidé přijali vaši teorii? Chcete mít pravdu? Tak do toho. Plujte z Peru do Polynésie na balzovém voru. Hodně štěstí!“ Ale takové věci byste šíleným snílkům, kteří neoplývají příliš silným pudem záchovy, neměli říkat ani ze srandy…Upřímně, mé sympatie k hlavním hrdinům byly zpočátku spíš na bodě mrazu, neb jsem je vnímal jen jako bandu lehkovážných, naivních floutků (ne proto, v co věřili, ale kvůli jejich absolutní nepřipravenosti). Postupně jsem však vzal postavy na milost a pozvolna jim začal fandit (a přestal vnímat, že tahle „profi“ posádka připomíná spíš hlouček nadšených, bláznivých amatérů). A ona ostatně stačí jediná bouře, aby chlapci pochopili, že tohle nebude sranda. A ač mezi nimi narůstají pochyby, strach, nedůvěra i ponorka, stále si udržují nezlomnou vůli, odhodlání a hlavně naději (a ta umírá poslední). A tak se z toho vyklube poměrně záživná, místy dokonce i strhující podívaná, které rád dám slušné 4*. „Lidi, co mají pocit, že by si měli něco promyslet, by měli zkusit tohle. Pustit se na voru přes Tichý oceán.“ ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CHCETE, ABY LIDÉ PŘIJALI VAŠI TEORII? TAK PLUJTE Z PERU DO POLYNÉSIE NA BALZOVÉM VORU. HODNĚ ŠTĚSTÍ“...... /// Postavit vor a odplout do západu slunce, tak jako Tiky před 1500 lety…. Mý srdce dobrodruha tluče jako kráva (hmm..). TOUHA SPLYNOUT S PŘÍRODOU… vědecká expedice, která přináší napětí, radost, ale hlavně nadměrnou dávku vodního dobrodružství. Moře má totiž svoje pravidla! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Viděl jsem tenhle dokument a četl knihu „Ve znamení Kon-Tiki“, kterou napsal Thor Heyerdahl. 2.) Hledám způsob, jak utužit kamarádství. 3.) Thx za titule ,,zmokla.slepice“, ,,jvps“ a ,,bandolier.wz“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Banálnější verze Pí a jeho života. Kon-Tiki je naprosto přímočará, jednoduchá a jakýchkoliv hlubších významů zbavená podívaná, která si však i přes svou stereotypní strukturu (epizodní vyprávění na voru) drží solidní dobrodružný charakter. Z technického hlediska samozřejmě brilantní a zdatně konkurující tomu nejlepšímu z Hollywoodu - lze vidět, že když se jedná o hranou verzi dokumentu, který vyhrál v roce 1950 Oscara, dají Norové rádi do ambiciózního projektu peníze, jež z něj dělají nejdražší film v jejich historii. Velmi osvěžující mainstream ve změti všeho toho do sebe zahleděného evropského artu, který ročně zahlcuje festivaly. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Epická 8000 kilometrová jízda na voru ! První půl hodinka byla silně nezáživná, ale jak se příběh odehrával na moři, byla to paráda! Krásná příroda, vodní zvířata, dokonce i napětí, super herecké výkony, příjemné CGI, perfektní práce s kamerou a skvěle vložený soundtrack .. Fakt super, tenhle film mě mile překvapil, silná čtyřka! ()

Galerie (55)

Zajímavosti (22)

  • Není pravda, že každá 13. vlna je větší než ostatní, jak se ve filmu tvrdí. Ve skutečnosti neexistuje vzor pravidelnosti a velikosti vln. V původním dokuemntu Ve znamení Kon-Tiki (1950) lidé na voru počkali na vlnu dost velkou na to, aby je mohla přenést přes útes. Neměli tedy plán, která vlna je měla přenést. (PATTXA)
  • Natáčanie prebiehalo vo vodách Tichého oceánu a vo vodnej nádrži umiestnenej na Malte. (ito7)
  • Všetky dialógy boli natočené v dvoch verziách. Jedna v nórštine a druhá, ktorá bola určená pre medzinárodný trh, v angličtine. (ito7)

Související novinky

Orlando Bloom se vrací k pirátům

Orlando Bloom se vrací k pirátům

19.08.2015

Ano, k těm z Karibiku. Představitel Willa Turnera se totiž objeví v pátém díle úspěšné blockbusterové série, který ponese název Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales. Jack Sparrow s tváří… (více)

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

22.06.2014

Legendární producent Jerry Bruckheimer (Mizerové, Skála) už nedělá primárně pro studio Disney. Po několika finančních zklamáních (Princ z Persie, Čarodějův učeň, Osamělý jezdec) mu nebyla obnovena… (více)

Bruckheimerovi se Piráti 5 vymykají z rukou

Bruckheimerovi se Piráti 5 vymykají z rukou

12.08.2013

Jak jinak, může za to Osamělý jezdec. Největší komerční průšvih letošního léta čelí ztrátě v odhadované výši 160 – 190 milionů dolarů. Kvůli tomu teď šéfové studia Disney dávají pořádný záhul Jerrymu… (více)

Reklama

Reklama