Reklama

Reklama

Pěst proti pěsti

  • Hongkong Choy Lee Fut (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Čínský mladík Chan Tin-Cheuk (Sammy Hung Tin-Chiu) byl v Anglii na zkušené a nyní se vrací zpět domů, do školy bojového umění Cai Li Fo. Společně s ním se tam vydává i jeho japonský kamarád Takeda Shosa (Kane Kosugi), který se chce tento bojový styl naučit. Po jejich příjezdu však do školy brzy přichází zástupci Panamerické společnosti, kteří ji chtějí převzít pod sebe a kteří mají navíc souhlas Chan Wai-Yipa, jenž byl ve škole mistrem. Nakonec se všichni domluví, že uspořádají souboj tří lidi ze školy proti třem lidem z Panamerické společnosti a vítěz rozhodne, zda škola bude převzata či nikoliv. Začíná jak tvrdá příprava na tento souboj, tak hledání třetího bojovníka.
Film ukazuje bojový styl Cai Li Fo a hlavní hrdinové Sammy Hung Tin-Chiu (syn Sammo Hung Kam-Boa) a Kane Kosugi (syn Shô Kosugiho) předvádějí, že po svých otcích zdědili pro bojová umění velké nadání. (Tamten)

(více)

Recenze (12)

Ondak 

všechny recenze uživatele

Děj filmu je hrozně jednoduchý. Prostě podepíšeme smlouvu o boji proti konkurenční společnosti a připravíme se na něj. Je vidět, že scénáristi si moc se zápletkou hlavu nelámali a podle toho tu máme takové to standardní klišé - boj o lásku, nejistota v umění, atd. Pokud se děj dostane k soubojům, tak to také není žádná sláva. Boje jsou natočené, tak jak kdyby to byl sestřih jednotlivých chvatů a souvislý boj tu není. Film mě ale na jedno podívání bavil a nebyl vyloženě špatný. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Zas jeden klenot. Kdyby to byla komedie (a byla trochu vtipná), tak bych napsal, že to bylo slabý. Jenže ono to bylo ještě horší. Celý se to točí kolem jakýhosi čojlífu, což je spíše název nějaké místní exotické dobroty typu krysa nadívaná smaženýma broukama. Příběh je neoriginální a dost dementní, podbarvenej prakticky pořád nějakým popíkem pro nagelovaný drsňáky. Tomu odpovídá i úroveň slovních výměn, skládajících se částečně z nesmyslů a částečně z drsňáckých hlášek na úrovni žáků nižšího stupně základní školy. Což asi taky byla cílovka. No a protože ta zápletka je fakt retardovaná a asi tak na 10 minut, musí v tom nutně bejt i nějaká ta telenovela hlavních hrdinů. Rozumí se samo sebou s dalšími botami. Každopádně ale, spoiler, jeho čojlífu bylo lepší než čojlífu toho druhýho primitiva a nikdo z retardovaných poskoků to nezeslonil, takže všecko dobře dopádlo. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dejova omacka je sterilna nuda, ktora ma sice neiritovala, ale ani nenadchla. A bitky tiez za vela nestoja. Choreografia je jednoducha a chyba im potrebna tvrdost. Ked uz sa nahodou pokusia o nejake zlozitejsie chvaty, tak su pre istotu nasnimane v niekolkych zbytocnych prestrihoch. Az prilis vidno, ze su prevedene len naoko, aby sa nahodou niekto nezranil. V osemdesiatych rokoch by sa im vysmial aj ten nejposlednejsi kaskader. Dnes ich svojou ucastou posvätia take legendy ako Sammo Hung, Yuen Wah alebo Lau Kar Wing. Smutne a nechapal som preco sa na to vobec dali az do chvile, kym som nezistil, ze ti neschopni mladici su Sammy Hung, Lau Wing Kin a Kane Kosugi. Proste deticky slavnych oteckov, ktorym mal tento film pomoct k poriadnemu odpychu v kariere. Pokial budu tocit taketo nevyrazne filmy, tak sa im to nikdy nepodari. A este nesmiem zabudnut na extra odporne pocitacove pozadie v niektorych bojovych scenach. To uz si nemohli radsej najst nejaku peknu lúku ako za starych cias? Vyslo by ich to lacnejsie a vyzeralo by to ovela lepsie. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Dějově jednoduchá, docela klasická martial arts "bojovka". Dvě školy se domluví na turnaji, dva mladí týpci jedou z USA do Číny studovat za takovým starým dědulínem, kterej skoro nemluví a furt vyhuluje z dýmky a je neuvěřitelnej flegmatik. Jeho moudra a hlášky by se daly tesat do kamene... Týpci skoro celej děj filmu trénují, pak zde je nějaká romantika, kdy ten hlavní přebere týpkovi ze soupeřící školy holku. nakonec zde máme napínavý turnaj tři z každé školy postupně proti sobě. Film je typickou jdnohubkou Sammo Hunga, který si zde zahrál menší roli, ale jinak je na filmu všude znát jeho rukopis. Souboje nejsou kdo ví co. Sestříhané, zvláštní, takové oku nelahodící. Ale chvílemi film vždycky nabere na neuvěřitelných otáčkách, aby pak zase spadl na plynulou jízdu městem ... Z mého pohledu se zde nikdo nějak zvlášť v bojových scénách nepředvedl, vyjma Kaneho Kosugiho!! Syn legendárního mistra bojových umění a akčních Béček 80. let Sho Kosugiho je fakt frajer. Neuvěřitelně rychlej, dynamickej, evidentně v nejlepší životní formě. Jeho kombinace karate+kung-fu je fakt oku lahodící a efektní. I když i jeho nechutně sestříhali, je na něm prostě jasně vidět, že je hodně dobrej. Proč tomu nakonec dávám takové vysoké hodnocení? Protože mě to jako celek bavilo. Je to fajn oddechovka, jsou zde sympatičtí herci a herečky, naprosto úžasnej hlavní mistr a pak ten Kane Kosugi, ten je fakt dobrej ... Prostě martial arts pohodička. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Základem této hříčky byla pravděpodobně brazilská telenovela! Jen mi vrtá hlavou, kde se k tomu přichomítl starý dobrý Sammo. A myslím, že i on sám musí vědět, že toto nebyla šťastná volba. Špatně sestříháno, souboje povětšinou nestojí za nic a ta příšerná "melodická" hudba už mi taky lezla krkem. Hooodně slaboučké a jednoduché. 30% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Na začátku filmu, když jede hlavní hrdina na kole, tak se v jeden okamžik vyhne kočárku pomocí otočky na kole, kde je vidět, že má kotoučové brzdy. Před otočkou a  následně i po ní u kavárny je ale nemá. (cmenda)

Reklama

Reklama