Reklama

Reklama

Tom Yum Goong 2

  • Thajsko ต้มยำกุ้ง 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když Kham (Tony Jaa) zachrání svého slona Khona v Sydney, vrací se s ním do Thajska na venkov. Po pěti letech za ním přichází obchodník se slony a chce od něj Khona koupit za libovolnou cenu. Kham slona odmítne prodat a obchodník tedy Khona ukradne. Kham se ihned vydává do jeho sídla, kde po krátké potyčce s ostrahou nalézá obchodníka zavražděného. Vše je navíc připraveno tak, aby si policisté i dvě obchodníkovi dcery mysleli, že jej zavraždil Kham. Začíná tak zběsilá hra, při které Kham musí nejen znovu zachránit svého slona, ale navíc se vypořádat i s policií. (Tamten)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (82)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dvojka "Sloního muže" je vcelku překvapivě temně laděným akčním béčkem, a tím temným nemyslím jen účast charismatického černého bijce Marrese Crumpa.  Velký skok tu pak máme i v rámci použití obrazových kouzel prostřednictvím různých 3D efektů, ale neřekl bych, že by to výrazně celkovému pojetí škodilo, byť  souboj v ohni, který měl být zřejmě vrcholem těchto hrátek, se zrovna moc nepovedl. Když si vzpomenu na podobnou scénu s mistrem capoiery v jedničce, tak se to vůbec nedá srovnávat.  Koření tu přidává i mrštná JeeJa Yanin a "sci-fi kung-fu" vrcholící přesně v duchu kultovních Ultra, Red či jiných sil a vzhledem k účasti slona možná ještě víc,  nelze ohodnotit méně než čtyřmi hvězdami, to je přece jasné. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Ty vole, takhle nasraný jsem dlouho nebyl. Ještě zpočátku, kdy jsem koukal na akci s těma motorkama, jsem se ptal sám sebe, kdy Tony předvede něco fakt parádního, jako v minulých dílech. Kupodivu se tak občas stalo, jinak je tohle zbytečná hovadina. Příběh má smysl, ale je to blbost a úplně to ruší dění ve filmu. Když do toho příběhu zapadají aj ty 2 krávy v bílém, je to ještě horší. Souboje působí skutečně trapně a stereotypně, sem tam něco Tony předvede, ale to co člověk viděl předtím, je prostě pryč. Sračka a fakt zklamání. 3/10 PS: Akce nejen že je trapná jak něco, ale to s tou stovkou motorkářů je vrchol debility. ()

Reklama

Saraph 

všechny recenze uživatele

Ukradli mi slona a já ho chci zpátky 2. V podstatě se po shlédnutí prvního filmu nedá ani předpokládat, že by ten film byl o nečem víc než jen mlácení, mlácení a mlácení. Příběh? Scénář? Ani náhodou. Jelikož si v tom prvním nezamlátil Tony Jaa dostatečně, prostě se rozhodl, že si toho slona nechá ukrást ještě jednou, aby sranda pokračovala. Jenže oproti třeba Ong-bakovi i ty mlátičky byly takové nudné a nezajímavé. ()

haj 

všechny recenze uživatele

1,5* Pro mě totálně nepochopitelná záležitost, proč Tony Jaa se vším svým talentem a šikovností natočí takovou blbost. Tam kde první Ong Bag nebo Tom Yum Goong nabízely úžasnou tvrdou akci s propracovanou choreografií a neuvěřitelnými kaskadérskými kousky, kdy všechno bylo perfektně přehledně natočený, tak v případě dvojky TYG dostaneme spoustu špatných počítačových efektů a když už dojde na nějakou akci bez efektů, tak si všichni neustále vypomáhají dráty a do toho je všechno na asijský poměry netradičně rychle sestříháný, takže se přehlednost spíš blíží Hollywoodu. Jednoduše řečeno, v celým filmu jsem se nedočkal ani jediný akční scény, která by se aspoň přiblížila nejhorší akci v předchozích dvou zmíněných filmech. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tak docela zklamání. Čekal jsem něco aspoň ve stylu jedničky, kde mě souboje vážně zaráželi a bavili. Tady to byli jen dvě bitky, které mě opravdu pobavili a posadili mě na zadek. Tony Jaa umí, to je fakt, ale přechod k modernějším technologiím jako 3D nebo jiné věcičky tomu hodně uškodily. Bylo to hodně okaté a okolí i look filmu se mi prostě nelíbil. Jediné plus je soundtrack a skvělá bitka na konci i v průběhu filmu s černochem, který je opravdový soupeř. Bohužél, obyčejný průměr. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (4)

  • Tom Yum Goong 2 je šiesta snímka režiséra Panna Rittikraia, v ktorej hrá Tony Jaa a zároveň piata, kde sa predstavil Patrick "Kazu" Tang. Rovnako je štvrtým filmom režiséra Prachya Pinkaewa, v ktorom sa objavil Petchtai Wongkamlao. Taktiež sa v ňom po druhýkrát stretli JeeJa Yanin a Patrick "Kazu" Tang a štvrtýkrát Tony Jaa a Dan Chupong. Pre Tonyho Jaa a Petchtaia Wongkamlao je snímka už siedmou spoluprácou. (Johnny.ARN)
  • Kvůli dlouhotrvajícím povodním v Thajsku muselo být na několik týdnů přerušeno natáčení. (Raztubyl)
  • Předchozí filmy Tonyho Jaa si částečně zakládaly pověst na natáčení bez použití CGI a kabelů v akčních scénách. Oproti tomu v Tom Yum Goong 2 se režisér Prachya Pinkaew s choreografem akčních scén Pannou Rittikraiem poprvé rozhodli obě techniky využít. (Raztubyl)

Reklama

Reklama