Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět nejlepších přátel, z nichž všichni jsou ženatí, se rozhodne společně obývat podkrovní byt. Sem si každý z nich za určitých podmínek může přivést milenku a nerušeně s ní trávit čas. Všechno se zdá být perfektní, až do jednoho rána, když se v podkroví najde tělo zavražděné neznámé mladé ženy. Skupina přátel se začíná navzájem podezřívat a brzy je jasné, že navzdory jejich dlouholetému přátelství vědí o sobě mnohem méně, než si původně mysleli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (41)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Lépe než označení kriminálka sluší Loftu termín erotický thriller. Víc než o vyšetřování vraždy v něm totiž jde o průchod minovým polem úchylek, vášní, intrik a manipulací mezi povedenou pěticí přátel, jejich manželek a milenek. Pánové ve středním věku se poněkud nudí a mají roupy. Zapomínají ovšem, že každá hra něco stojí a kdo prohrál, bude nejspíš muset platit. Je to solidně obsazené, sexuálně otevřené, aniž by to sklouzávalo k laciné vulgaritě nebo dokonce pornografické jednorozměrnosti. Snímek navíc disponuje dobrou kamerou. Scénář není bez chyby, škodí mu zbytečná doslovnost, hlavně dodatek po roce už je navíc a kazí dojem. Nakonec se ale přikláním ke slabé čtvrté hvězdičce. Vzhledem ke znalosti pointy si už mohu odpustit belgický originál i americkou předělávku. Bylo by to totéž v bledě modrém. Celkový dojem: 70 %. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Proč stálo za to Nizozemcům natočit svoji verzi dva roky starého belgického filmu? Proč k nám někdo koupil remake a ne originál? Samé otázky. Značně překombinovaný kriminální thriller má dobrou strukturu. Na začátku vidíme dopadnout z loftu tělo na zaparkované auto, takže i když už dávno pochopíme, že všech pět hlavních hrdinů jsou vlastně pěkní hajzlové, tak si stejně počkáme, který z nich zařve. A podle mne se k takovýmto filmům závěry ve stylu „o rok později“ vůbec nehodí. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Smůla Loftu je, že už jsem viděl Loft a nejsem si tak moc jistý, jestli vůbec chci ještě vidět Loft. Film, děj i postupné rozplétání uzlíků na těch všech pravdách jsou zajímavé, ale už to tu ve skutečnosti mnohokrát bylo, do píky to stejné a furt má někdo nutkání to dokolečka přetáčet a adaptovat. Pak, ať už to udělá seebelíp, je ten moment překvapení prostě ztracen a vy už víte, kdy dojde k jakému zvratu a jak to bude končit. A zrovna tady je to dost podstatná část filmu :) Nic proti filmu, ale už to prostě znám. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto přesná, snad do posledního kamerového záběru identická kopie původní Belgické verze z roku 2008.Nemám potřebu se k tomuto nijak víc rozepisovat, snad jen že původní verze se mi více líbila vizuálně, tato zas co se týče vizuálního obsahu ženské nahoty, kdy koziček bylo na kameru vidět asi více (i když kdo ví, .. kdo si má všechny ty kozy pamatovat, že? ). Hodnotím výjimečně stejně, i když je to sprostá kopie, tak se to fakt povedlo. A to nás čeká ještě verze Americká!! :DD ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Belgickému originálu jsem dal kdysi o hvězdičku míň, přitom jsem tenhle holandský remake sledoval na rychloposuv - je to identická kopie, jenom Holanďané dostali šanci onanovat nad svými herečkami, jiný důvod mě nenapadá... Ty se mi asi líbily víc než ty belgický a možná, že mi tohle přišlo celkově esteticky zdařilejší, byť na estetice stál už originál. Vyvoněné filmy o smrdutých věcech. Proto to oslovilo tolik lidí, proto to neoslovilo mě. Toho zápachu je tady moc a přichází z jediné strany, všichni tady hřeší hlavně přes postel. A to tak, že hodně. Ve skutečnosti se pašíkům nechce dělat vůbec nic, půlka Evropy si vystačí se sledováním péčka na netu nebo ve filmech typu Loft. Kdo by se s tím ještě dělal, když je toho všude kolem tolik... Deziluze? Vůbec! Celej koncept Loftu je založenej na naivní iluzi, s realitou to nemá co dělat. Ale micky celkem slušný. Jak jsem psal. Tady pro mě na 3 pecky - prostě průměr - dobrý. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (2)

  • Během doby, kdy se režisérka Antoinette Beumer zotavovala z nehody, se stal prozatimním režisérem Belgičan Erik Van Looy, který si Loft (2008) natočil již v roce 2008. (Terva)
  • V průběhu natáčení došlo k nehodě, kdy se zřítilo lešení na scéně a poranilo šest členů filmového štábu i s režisérkou Antoinette Beumer. (Terva)

Reklama

Reklama