Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sestra a bratr, poslední dědicové rodiny akrobatů, jsou povoláni buddhistickým mnichem jedné sekty, aby získali artefakt jejich předků, jenž je ochraňoval po staletí a byl dlouho ztracen. Nyní se našel u jednoho známého sběratele starožitností, ale ten jej odmítá vydat právoplatným majitelům. (Vavča)

Recenze (11)

POMO 

všechny recenze uživatele

Režijný debut kameramana Tygra a draka, ktorý vyzerá ako čokoľvek, len nie ako režijný debut kameramana Tygra a draka. Dobré postavy, zlé postavy, honba za relikviou, dobrodružtsvo v púšti. Scenáristicky klišovité, režijne nenápadité a herecky znudené. A ohnivé finále, teda jeho technické prevedenie, je snád špatný vtip. Film, ktorý by bol fiaskom aj v 80. rokoch. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Prvú zrhuba pol hodinku sa film hľadá a je celkom svižný. Fajn súboje, Oldmanovský záporňák, štipka toho humoru. A človek čaká že sa začne nejako vyvíjat, nebodaj gradovať, ale miesto toho sa zvrhne na nudnú Tombraiderovku bez štipky nápadu a s nulovou akciu. A ten koniec! Tak blbé triky sa proste nedajú prekúsnuť. Ale Michelle je stále kočka. ()

Reklama

kridlo 

všechny recenze uživatele

film na ktory sa nezabuda. zial v tom horsom slova zmysle. Lebo tak odflaknute triky ako boli v zaverecnej scene tohto filmu som uz davno nevidel. Ale co asi neboli peniaze. Inac je to klasicky dobrodruzny film so vsetkym co k tomu patri. A nebit toho zaveru, tak by si kludne zasluzil aj tri hviezdicky. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Peter Pau stál u zrodu příběhu a taky za kamerou, režíroval i produkoval, čímž dal vzniknout dobrodružnému filmu, který mě neirituje používáním drátů, ale ve finále rádoby velkolepými, ve skutečnosti však směšně přepálenými digitálními efekty. Hvězdička navrch je samozřejmě za účast M.Yeohové (vedle hraní a produkce ještě spoluúčast na vytváření námětu) a fakt, že se na konci v tibetské Lhase neobjevil nějaký kolaborant, který by vyjádřil vděčnost Číně. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Oldschoolově pojatý dobrodružný filmík s Michelle Yeoh v hlavní roli, stejně jako kdysi u filmu SilverHawk i tady musím napsat, tolik špatných hodnocení a za co? Peter Pau je vynikající kameraman(snad splaším DVD, abych si to vychutnal pořádně) a ve svém debutu i slušný režisér. Hlavní záporák je pojat naprosto tradičně,ale zároveň si vědomě dělá ze své úlohy srandu, vůbec ta špetka komičnosti je zde záměrná a vychází naprosto dokonale. Příběh také není triviální, aby jste ho naproto odzývali. Casting se povedl celkem, akční scény jsou na špičkové úrovni. Závěr mi přišel ok, jasně nebyly asi peníze na cgi, jak by bylo třeba, ale mně to nijak zážitek nenarušovalo. Finále je pojato hodně v IJ(Indiana Jones) stylu, ale je to vážně efektní, nepřišlo mi, že by ty efekty na konci byly tak špatné. Svým způsobem je tento film to střet hk klasického akčního filmu s trochou humoru a hollywoodsky pojatého dobrodružné filmu alá 80. léta. Mně se to celkově líbilo a nevidím důvod proč dát za tři. Podržet si to rozjetost a tempo první čtyřicetiminutovky, tak dám i za čtyři. Na závěr nejen řečnická otázka, proč je tak málo ženských akčních hvězd? Vždyť my je potřebujeme... Teda já bych to uvítal, kdybych ji bylo více, nejen z Asie. ()

Galerie (3)

Související novinky

Oskar leze

Oskar leze

05.07.2006

Takhle se u nás doma říká, když z temné oblačné oblohy vykoukne na svět zlaté sluníčko. No, a tentokrát vykouklo na svět filmu a jeho nejprestižnějšího ocenění. Pravidla, na jejichž základě jsou do… (více)

Reklama

Reklama