Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná policistka ovládající bojová umění Michelle (Yeoh), tvrdý mlčenlivý ex-policajt Peter (Sanada) a lehkomyslný letecký detektiv Michael (Wong) se neznali, dokud náhodou společnými silami nepřekazili pokus o osvobození mafiána, letícího k soudu stejným letadlem jako oni. Zabitý mafián a jeho kumpán ale mají na zemi další dva nebezpečné komplice, kteří jsou rozhodnutí kamarády za každou cenu pomstít... První díl po ULTRA FORCE druhé vlajkové série Intersonicu. (choze)

(více)

Recenze (68)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Exploze násilí v akční nádheře, kde lidský život nemá žádnou hodnotu. Humanisté a útlocitní ruce pryč, tohle je čistý Hong Kong, přelidněný městys a bývalá britská kolonie, kde vznikaly a stále budou vznikat jednoduché decimační snímečky plné tvrdých kopů a vystřelených nábojnic. Royal Warriors není žádnou výjimkou, patří však ke špičce toho, co se dá v tomhle žánru vidět. Příběh, ač plný přehnaného patosu, dává smysl, herci nejsou jen pitvořící se karikaturou svého řemesla a typicky přebujelá akční stránka vyráží dech. Zejména souboje oplývají nadměrnou brutalitou, která předznamenává v té době ještě neznámý pojem genderové spravedlnosti, jinými slovy ženy dostávají po tlamě stejným způsobem jako muži. Mezi šrámy na dokonalé karosérii tohoto filmového sporťáku patří snad jen zbytečná scénka s papundeklovým transportérem v samotném závěru a lehce iritující paherecký komparz ve vedlejších rolích. Jasné čtyři hvězdy, k nimž přibíjím pátou z nostalgie. Upgrade: Pátou z nostalgie zase stahuju, viděl jsem Red Force 4... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dal bych i pět, ale nesmělo by dojít na klasický hongkongský patos a kytičky a slzičky a tak. Jinak je to akční j=izda od začátku do konce jen s minimem hluchých míst a záporáci jsou fakt záporáci, takže jim nevadí sejmout i nějaké to děcko nebo nevinné milence v baru, kteří se už nikdy neusmíří. Malá odbočka - on je tam hodně přítomen černý humor a kupodivu docela funguje. Taky je v tom hodně product placementu na japonské výrobky, třeba Polaroidy, takové foťáky na selfíčka před digitální érou, ale opět se to spíše shazuje, než adoruje, ty značky. Ale zpět k určité reálnosti - líbilo se mi také, že když je hrdina zraněn, tak je zraněn a fakt nemůže bojovat, to v těchto filmech rovněž moc nebývá. Líbila se i i ta jemná parodie na bondovky ("hlavně to nerozbij, je to prototyp"). Jen jsem nepochopil, jak může mít čínský polda pohřební obřad s katolickým! knězem. Jinak je fajn, že děj vlastně není až na tu revenge historku tak předvídatelný, že se občas objeví nečekaná informace a že ti záporáci mají chvílemi navrch a nejsou jen banda kreténů, jak to v moderních akčňácích bývá. Btw, Sanada vypadá jak Ivan Vyskočil. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem to asi možná viděl, protože jsem měl při nynějším sledování filmu neustále "deja vu" ... A je fakt že vymyšlenej název Intersonicu "Red Force" valil svýho času ve VHS půjčovnách ... Každopádně po letech shlídnutí jsem se královsky bavil. Nenáročná typycky hongkongská akcí nabitá záležitost ... sice se zde zas střídají rádoby vtipný scény se srdceryvnejma a extrémně nabušenejma klasicky dost sekaně bez nějakýho plynulejšího přechodu z jedné do druhé, ale kdo je na tohle zvyklý, rozhodně mu to vadit nebude. Můj oblíbenec, Henry Sanada mstí smrt své manželky a dcerky, Michelle Yeoh zase smrt kolegy, kamaráda a nápadníka. Akce naprosto úžasná, sice stříhaná, ale perfektním způsobem, špičkový souboje, kopačky ve velkým stylu, snad milion rozbitých skleněných tabulí všeho druhu, výbuchy, střílení ... Do toho výborná 80.ková hudba ... ne taková ta dnes už trapná, ale taková ta co můžete rádi slyšet i dnes, má náboj atd. Fakt paráda tohle, krásná vzpomínka na moje dospívání ... ()

choze 

všechny recenze uživatele

"PODÍVEJTE SE NA NÁS. DNESKA JSME SE SETKALI POPRVÉ A BOJOVALI JSME JAKO SEHRANÝ TÝM." Nejlepší díl RED FORCE a to hlavně díky kvalitnímu scénáři, který dobře pracuje s postavami a kde ani záporák není vzdor šílenému smíchu ryze zápornou figurou, ale má své polidšťující pozadí. Zajímavé také je, že trojice hrdinů nestojí proti jednomu gaunerovi a jeho armádě, ale naopak nikdy proti sobě nemá víc než dva padouchy zároveň, takže je celý film v přesile (padouši jsou ale tak silní, že jim i tak dají pěkně zabrat). Zároveň tu není žádný hlavní záporák - dva záporáci hrdiny potrápí na začátku (hrdinové se při té příležitosti seznámí), další je prudí většinu filmu a poslední ve finále. Akční scény jsou dlouhé, kvalitně ochoreografované, nasnímané a těžící z prostředí maximum a následují v pravidelných intervalech ne delších než osm minut. Jak je v HK produkci zvykem, snímek kombinuje nenáročný humor, příjemnou brutalitu (masakr lidí v klubu) a patos. Sice je to "jen" kvalitní HK řemeslo, ale filmu, kde padouch vyhrabe na hřbitově rakev s hrdinčiným mrtvým přítelem (kterého předtím zabil), umístí ji na podminovaný jeřáb v opuštěném lomu a hrdinka si pro ni přijede v obrněném voze a odjíždí s ní z vybuchujícího lomu na důlním vozíku, nemůžu a ani nechci dát míň než za 4. A to nemluvím o parádním malovaném cover artu a fajn synťákové hudbě. Chvíli jsem zde nechápavě hleděl na jméno Michelle Yeoh než jsem zjistil, že Michelle Khan (uvedená na VHS) je pseudonym Yeoh. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Royal Warriors (nebo In the Line of Duty, resp. u nás Red Force) je výborný akčňák (naštěstí skoro bez "humoru"), který mě strhnul jako poslední dobou v tomto žánru máloco. Michelle Yeoh doslova září, akce samotná je lahůdková a je jí spousta (mými favority je brutální přestřelka v restauraci a souboj s motorovou pilou), dokonce funguje i ta melodramatická linie. Závěr s vykopáváním rakve a opancéřovaným autem vypadá sice jako z trochu jiného filmu, ale to je mi fuk. **** 1/2 ()

Galerie (74)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama