Reklama

Reklama

Umění zapadnout

  • USA The Art of Getting By (více)
Trailer 1

VOD (1)

Freddie Highmore si zahrál George, osamělého puberťáka odevzdaného osudu, který se dostal až do posledního ročníku střední školy bez toho, aniž by hnul prstem. George se spřátelí se Sally (Emma Roberts) - krásná a komplikovaná dívka v něm vidí svou spřízněnou duši... (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (195)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ŽIJEME SAMI A ZEMŘEME SAMI." Všechno ostatní je jenom iluze“..... /// George je komplikovanej introvert s duší anarchisty a citem pro kresbu soustředící se na předmět..., měl by přestat blbnout a začít používat mozek...MÁM TO POD KONTROLOU... (ty vole, to tvrdí můj mladej taky...). NETUŠÍM CO TU DĚLÁM (to netuší asi nikdo...). Tak nějak (i po pár hodinách) říkám: ,,překvapivě sympatickej počin“. Žádná tupá ,,odrhovačka“ (má mě rád – nemá mě ráda...) a už vůbec ne komedie. Solidní dvojice (uvěřitelná), super myšlenky a kousky s citem pro umění. JSEM SVOBODNĚ MYSLÍCÍ JEDINEC! (moc přemejšlíš Georgi.) Teenegerský romantický drama se snahou vyjádřit pocity zamilovanýho nesmělýho kluka.... nemyslím si, že takovej je svět (všech) mladejch, ale možná mi to něco připomíná, tohle hledání smyslu života (bloudění prázdnejma ulicema), bloumání v temnotě mysli....ach jo....ŽIVOT JE DLOUHÝ. JEŠTĚ JSME NESKONČILI (tak rád bych věřil!)......(škoda že ten konec přesladili). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Věřím, že i když spolu lidi (dva) spí, nemusí jít o sex. 2.) Už se tě holka zeptala: ,,Měl jsi už sex?“ (a ty jsi odpověděl: ,,Nezkažme to“...). 3.) Thx za titule ,,Juditt“ a ,,Studko“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Aj keď má film niekoľko pekných momentov, je to len ukážka typických žánrových konvencií, ktoré smerujú k predvídateľnému koncu. Takýchto filmov je milión. Preto art of getting by dopadá trocha horšie a vlastne s tohto kvanta príbehov o looserovi, ktorý si hľadá cestu životom, ani nevytŕča. Základným problémom, je prednes veľkých životných múdrostí, ktoré hlavný hrdina prezentuje. Nech je Freddie Highmore akokoľvek sympatický a nech svoju postavu zvládol akokoľvek dobre, táto jeho filozofická póza bola dosť neuveriteľná. Ale obhliadnúc od toho je film po hereckej stránke veľmi dobre zvládnutý. Rovnako aj atmosféra New Yorku, ktorá dopomohla k melancholickej a zároveň aj sympatickej amtosfére tak potrebnej pre fanúšikov Indie filmov. Lenže ako som povedal, neschopnosť narušiť zaužívané konvencie je úrazom filmu. Nie ani tak v samotnom procese dospievania hlavného hrdinu ako v závere, ktorý je jednoducho americký a predvídateľný a hlavne podaní veľmi neoriginálne. Keby sa hlavný predstavitelia skutočne rozišli film by mal o hviezdičku viacej. Takto je to príjemný film, s peknou hudbou a atmosférou, ktorý ale dopozeráte, bez toho aby ste mali pocit, že ste zažili niečo nové, nezvyčajné. Ďalší podobný film vám ho vymaže z hlavy. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Další z hrstky kvalitních nezávislých filmů. Zpočátku mě to totálně flegmatické chování George dost iritovalo, později mi zase přišla přitažená za vlasy ta jeho rychlá proměna. Jinak Freddie jakožto herec není vůbec špatnej. Proč 5*? Jednak protože Emma Roberts. No, taky to bylo solidně zahrané, chemie fungovala perfektně a místy to bylo dost vtipné a upřímné. Dramatická linka se rovněž povedla, ale ten happy závěr se tam moc nehodil. A když už, aspoň tam mohla bejt pořádná líbačka. Takhle to bylo to takové dalo by se říct bez gradace... 4* za film, 0,5* za Emmu - zaokrouhlím nahoru, protože mě to fakt bavilo... ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.4/10] | me: Príbeh podivného študenta a lásky trošku inak a zaujímavejšie ako po hereckej tak dejovej stránke. Je to príjemnejšie spracovanie než typovo rovnaké filmy avšak výraznejší prelom to určite nepredstavuje. Povedal by som, že je to filmík, ktorý vôbec neublíži a rýchlo zbehne v hlavnej miere vďaka sympatickej Emme Roberts, ale jedno pozretie bohate stačí :). You know we're going to be together one day, we just have to sort through all of our messed up issues first, and you have a lot of girls to sleep with to get out of your system. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Romantika, která se tváří hrozně "filosoficky","jinak","vážně"..což bohužel nevychází už kvůli hlavní postavě, kterou prostě za žádnou cenu NELZE brát vážně. Highmore zde sežral chytrost světa a tak je ještě víc k smíchu, než v jiných rolích. Jeho pozérská postava byla zralá na kopanec do.. jistých partií. Ten směšný pocit umocnuje skutečnost, že o hlavního hrdinu stála dívka působící minimálně o pět let mladší. Kombinace těchto herců se zkrátka nevydařila. Být Emmou a muset točit milostné scény s Highmorem, připadám si jako pedofil a raději něco nonstop hulím. Nebylo by to zase tak špatné a dokonce bych se nebránila použití slova "originální", kdyby slečna nevímkohoacochci odjela do Evropy a zanechala v tom blbounovi pocit neopětované lásky. Ale bohužel...Pokud chce někdo slyšet, jak je všechno jedno, protože stejně umřete, nebo se pokochat New Yorkem, jděte do toho. Můj komentář je sice takříkajíc nepatřičný, aleco víc říct, u tohoto případu mi zdržení se sprostých slov dělá vážně problémy :D ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Původní název filmu byl "Homework". (Kacitr)
  • Film bol distribuovaný do kín pod krycím názvom Flunk. (Sufferer)
  • Film sa natáčal v New Yorku. (Laslo)

Reklama

Reklama