Reklama

Reklama

Umění zapadnout

  • USA The Art of Getting By (více)
Trailer 1

VOD (1)

Freddie Highmore si zahrál George, osamělého puberťáka odevzdaného osudu, který se dostal až do posledního ročníku střední školy bez toho, aniž by hnul prstem. George se spřátelí se Sally (Emma Roberts) - krásná a komplikovaná dívka v něm vidí svou spřízněnou duši... (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (196)

uiu 

všechny recenze uživatele

Tak příjemný romantický film jsem už dlouho neviděla a že se těhle romanťáků děsím. Zdejší popisek filmu je jaksi mimo, takže to uvedu na pravou míru. George je zamlklý a nepochopený. Nesnáší školu, protože ho nudí a přijde mu, že se neučí nic užitečného do života (což trigonometrické rovnice opravdu nejsou). Zkamarádí se se Sally, o které jako diváci nevíme, jestli si zakládá na známkách, spíš je průměrná studentka. Nebyl do ní dlouhá léta zamilovaný, prostě se potkali a přeskočila jiskra přátelství. Přátelství, které se postupně změní v určitou náklonnost a touhu být i něco víc. Jenže George je nesmělý, neví, jak dát najevo city a Sally je hlupačka, co jen vyčkává, kdy se k něčemu chudák chlapec rozhoupe a totálně jejich přátelství zničí ve chvíli, kdy mu nabídne sex a následně řekne, že to byl jen vtip. Film nezachází do žádných klišé romantických filmů, je uvěřitelný, netlačí na pilu a prostě zobrazuje život jednoho středoškoláka tak, jak to doopravdy je. Velké překvapení a Freddie Highmore FTW. PS: Mnohem víc se mi ale líbil v pozici gaye ve filmu Toast. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Proč čtyřku? Ano, našlo by se tam spoustu vad na kráse, ale mně tentokrát tenhle filmek pohladil na duši. Že Emma vypadala o dost starší? Komu by to mělo vadit, tak to je přece kolikrát i v reálu. Že hlavní hrdina vypadal, že se právě narodil? Asi to vzbudilo mé mateřské city. Že to takhle přece nechodí a s tím koncem to bylo klišé a patos a já nevím, co ještě. Nevadí. Vím, že se na něj už nepodívám, ale včera jsem ho asi potřebovala vidět, tak to nebudu párat a cupovat na hadry i když jindy bych to možná udělala. Takže to je všechno. Někdy stačí málo ke spokojenosti a pohodě, proč ne tahle pohádka a kus pravdy o mladých, kteří ještě neví, kam patří. Já to taky nevěděla a vy všichni ano? ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

V tom filmu je neskutečné množství skvělých informací, o kterých jsme jako puberťáci buď sami přemýšleli a nebo slyšeli. A teď je vidíte úplně z jiné strany a hlavně je konečně chápete či jim alespoň rozumíte...Moc se mi to líbilo, protože to bylo brané sice z pohledu puberťáka, který odmítá jakékoliv společenské konvence a myslí již na důležitější věci, na které dokonce někdo za celý život myslet nebude, ale není to jen tak ledajaká "pubertální" komedie z prostředí střední školy. Je to podané takovým zvláštním způsobem, že jsem mu to prostě vážně věřila. Že jsem věděla o čem mluví. Navíc je tam skupinka herců, kteří to umějí zahrát a pro mě tam byl hlavně Michael Angarano, kterého mám jako oblíbence z Knick :) :) Rozhodně to není komedie. Není to extra depresivní, ale má to hodně prostoru k zamyšlení :) A to je moc dobře :) ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Ne že by to byl nějak hluboký film (už proto, že hlavní postava je zkrátka jen rozervaný puberťák, který nezapadá mezi své vrstevníky a hledá svou cestu), ale svým způsobem se dá říct, že je to film o hledání a nalezení smyslu života. Navíc celý příběh je podaný přirozeně a lidsky, a zkrátka je to příjemná podívaná od začátku do konce. Freddie Highmore je sympaťák a bylo zajímavé ho vidět v dospělejší roli (pamatovala jsem si ho pouze jako dětského hrdinu z Melodie mého srdce a Karlíka a továrny na čokoládu). Emmu Roberts mám navíc taky ráda. Takže za mě to byl nadprůměrný filmový zážitek. ~(4,0)~ ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo dobrý film, no trošku odlišný od tých ostatných. Nie je to zas také jednoduché a klasické ako to býva u ostatných filmoch. Hlavný herci presvedčiví a dobrý, no najzaujímavejšia je asi hlavná postava, ktorá stále nad niečim premýšľa. Rozhodne je to zaujímavé sledovať hlavne duo a hlavná postava sa fakt sprava inak ako u ostatných filmoch a to je na tom to najdivnejšie, s časti mi to vadilo, ale na druhú stranu som bol zvedavý ako sa to bude vyvíjať ďalej. Sympatický príbeh a film. 70% - 3* ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Film bol distribuovaný do kín pod krycím názvom Flunk. (Sufferer)
  • Film sa natáčal v New Yorku. (Laslo)
  • Původní název filmu byl "Homework". (Kacitr)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno