Reklama

Reklama

Umění zapadnout

  • USA The Art of Getting By (více)
Trailer 1

VOD (1)

Freddie Highmore si zahrál George, osamělého puberťáka odevzdaného osudu, který se dostal až do posledního ročníku střední školy bez toho, aniž by hnul prstem. George se spřátelí se Sally (Emma Roberts) - krásná a komplikovaná dívka v něm vidí svou spřízněnou duši... (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (196)

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Přestože není The Art of Getting By, přiznávám, nic nového pod sluncem, dokáže oslovit mnohé ALTERNATIVNĚJI SMÝŠLEJÍCÍ diváky (díky možnému ztotožnění se s protagonistou), přičemž, nutno říci, je natočen řekněme mainstreamově (děj coby konstrukt, šablonovité postavy, fabule líčená chronologicky…). Avšak na tuto poměrně obligátní kostru je nabalena moc příjemná nadstavba, opravdovost, lidskost, cit, smysl pro umění, podstatu… Wiesenova prvotina je zkrátka tak trochu klasický i neklasický teenagerský romantický film situovaný do podzimního NY, s příjemnými postavami (i herci) a skvělým soundtrackem! ~ Nekomplikovaný, odpočinkový film, který ve své podstatě příliš zjednodušuje, idealizuje a jeho děj je ne zcela možný odraz reality. To může být pro někoho plus, pro jiného nepřekonatelný problém… ~ ~ Zákeřná, sadistická malá potvora. / Taky tě miluju. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.4/10] | me: Príbeh podivného študenta a lásky trošku inak a zaujímavejšie ako po hereckej tak dejovej stránke. Je to príjemnejšie spracovanie než typovo rovnaké filmy avšak výraznejší prelom to určite nepredstavuje. Povedal by som, že je to filmík, ktorý vôbec neublíži a rýchlo zbehne v hlavnej miere vďaka sympatickej Emme Roberts, ale jedno pozretie bohate stačí :). You know we're going to be together one day, we just have to sort through all of our messed up issues first, and you have a lot of girls to sleep with to get out of your system. ()

Reklama

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Takové trochu lepší a zajímavější teenage komediální drama. Z Freddie Highmorea roste šikovný herec, Emma Roberts si tady zahraje skvělou "sadistic little hussy" a že tam hrála Alicia Silverstone... to jsem se dozvěděl až po shlédnutí filmu. Každopádně se jedná o velice příjemný snímek, dovolil bych si říct, že v mnoha ohledech inteligentní, ač trochu předvídatelný. Na druhou stranu - kdyby se teenageři nedali předvídat, měli by to dospělí o dost těžší, že ;) 80% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Další z hrstky kvalitních nezávislých filmů. Zpočátku mě to totálně flegmatické chování George dost iritovalo, později mi zase přišla přitažená za vlasy ta jeho rychlá proměna. Jinak Freddie jakožto herec není vůbec špatnej. Proč 5*? Jednak protože Emma Roberts. No, taky to bylo solidně zahrané, chemie fungovala perfektně a místy to bylo dost vtipné a upřímné. Dramatická linka se rovněž povedla, ale ten happy závěr se tam moc nehodil. A když už, aspoň tam mohla bejt pořádná líbačka. Takhle to bylo to takové dalo by se říct bez gradace... 4* za film, 0,5* za Emmu - zaokrouhlím nahoru, protože mě to fakt bavilo... ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Nemyslela jsem si,že mě takové jednoduché a mnohdy ohráté a dohromady pospojované situace zaujmou...Ale podle mě to mělo své prazvláštní kouzlo, které mě nutilo občas uronit slzu a tu a tam se usmát nad pár dialogy a celkově jsem u tohoto snímku pocítila úlevu ba dokonce i mírný klid v duši...Mě se to prostě líbilo :-). ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Původní název filmu byl "Homework". (Kacitr)
  • Film bol distribuovaný do kín pod krycím názvom Flunk. (Sufferer)
  • Film sa natáčal v New Yorku. (Laslo)

Reklama

Reklama