Reklama

Reklama

Inventura Febia


Arnošt Lustig a Sühnezeichen - ve znamení pokání (E19)

(epizoda)
  • Česko Židovský osud
Krátkometrážní / Dokumentární
Česko, 2011

Scénář:

Jan Němec

Kamera:

Kristian Hynek

Hrají:

Arnošt Lustig

Obsahy(1)

19. vydání cyklu Inventura Febia - Jak německý fašismus poznamenal a stále poznamenává životy lidí. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

swamp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Devatenáctý díl cyklu Inventura Febia nám předkládá dva krátké dokumenty. Medailonek Jana Němce o Arnoštu Lustigovi, jenž vzpomíná na věci, které tak ovlivnily jeho život (z pořadu GEN - 100 Čechů dneška) a Zuzana Meisnerová volně tématicky navazuje dokumentem Sühnezeichen – ve znamení pokání, kde můžeme vidět "generační potomky Nacistů", kteří v Praze pomáhají starým lidem - přeživším nacistického vyvražďování (z cyklu Oko - pohled na současnost). ()

roswelll 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento dokument na mě hodně citelně zapůsobil. Vracet se ve vzpomínkách na doby, kdy ze všech stran na vás číhala smrt, musí být hodně těžké a nedokážu si to ani představit, že bych o tom dokázal takto mluvit. Myšlenka německých generačních potomků Němců starat se o oběti nacistických koncentračních táborů je moc hezká. Ne každý byl schopen ji přijmout bez pocitu nenávisti a viny, ale i tak je to něco, co je potřeba stále rozvíjet a podporovat ()

Reklama

Reklama