Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bakalářská povídka o babičce, která svou sklerózou připravila své rodině nejednu krušnou, ale i zábavnou chvilku... Hrdinka téhle povídky je stará babička, která trpí sklerózou a rodině provádí zvláštní kousky. Jednou si na pyžamo oblékla kabát a vyšla do ulic. Po zmizelé babičce se rozjelo pátrání. Našli ji v jednom domku v Berouně, v posteli. Vysvětlení bylo jednoduché... (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Povídka by byla trochu zábavnější, kdyby postavy mezi sebou nevedly podivné zlehka nelogické dialogy. Ladislav Frej manželce nevěří, že pozná svou vlastní tetu, Břetislav Slováček si zase musí nechat radit od sousedky co má dělat poté, co se mu ztratila matka. Zita Kabátová v sobě pořád má prvorepublikové kouzlo, i když jinak než tehdy, ale nezachrání povídku sama. Přesto je fascinující, jak velkou vzdálenost může stará paní urazit, aniž by si toho kdokoli všiml a přišlo mu to podivné jen v županu a to přesto, že jede vlakem. Zvláštní to asi nepřišlo ani průvodčí, která nejspíš starou paní nechala jet načerno. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Bakalářské povídky točené na konci 90. let byly až na vyjímky otřesné. Po dramaturgické i herecké stránce, o nějaké režii ani nemluvě. Tak jako tahle hrůza. ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Bakalářská povídka, v níž Zita Kabátová hraje pouze vedlejší roli. Ale hraje ji jako vždy roztomile a s grácií sobě vlastní. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála nejpovedenějších bakalářských povídek, jaká kdy byla natočena. Příběh má v podstatě dvě dějové linky. Jedna babička trpí sklerózou a druhá má strach z lékařského vyšetření. No a jejich osudy se takhle jednoho dne spojí. Příběh má vtip, živost a elán. Filmové pamětníky snad nejvíce potěší Zita Kabátová v roli babičky mající strach z onoho vyšetření. Její herecký výkon je ozdobou a inspirací i takto krátkého filmu. Celkově se televizní tvůrci tentokrát hodně vytáhli. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama