Reklama

Reklama

Dokonalá rodina

(festivalový název)
  • USA The Perfect Family
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Kathleen Turner jako Eileen, hlava rodiny na americkém maloměstě a velice oddaná katolička, chodí denně ke zpovědi a ve volném čase roznáší jídlo důchodcům. Vše ve svém životě má organizované a svému okolí vládne železnou rukou. Když jí má být udělena cena pro Katolickou ženu roku, chce církevní komisi i všechny ostatní přesvědčit, že její rodina je ve všech směrech naprosto dokonalá. Richard Chamberlain, coby místní kněz, se jí snaží podávat pomocnou ruku. Avšak Emily Deschanel, jako dcera Eileen, která právě se svou partnerkou očekává narození prvního dítěte, má zásadně odlišný názor na falešnou dokonalost své rodiny. Navíc odmítá předstírat, že je zasnoubená s hodným katolickým chlapcem. Ani zbytku rodiny se Eileenina představa „dokonalosti" příliš nezamlouvá. Podaří se Eileen získat vysněné ocenění, jehož součástí je i požehnání od arcibiskupa a odpuštění hříchů, po kterém touží ze všeho nejvíc? (Mezipatra)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (7)

bagetka007 

všechny recenze uživatele

Přesto, že zde hrají Emily Deschanel, Kathleen Turner a Sharon Lawrence, které mě vždy nalákají, navíc je-li to v žánru komedie, fakt, že se film pohybuje v katolickém prostředí, mi navozuje husí kůži. Po dvaceti minutách katolického bullshitu v podání Turner jsem se velice rychle proklikala ke konci. PS: Chamberlain v roli kněze (výjimečně) mi přijde přinejmenším velmi úsměvný. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem se vyděsil. Kathleen Turner mám zafixovanou jaku tu šmrncovní bloncku z Války Roseových a poslední film, který jsem s ní viděl, je z roku 1994. Takže jsem byl z její současné vizáže trošku paf. Jasně, léta nezastavíš, ale.......... . No nic. Hlavní osa příběhu je ohraná. Zarytá katolička chce za každou cenu zvítězit v anketě Katolická matka roku. K podmínkám, mimojiné, patří i perfektně fungující rodina, ale to je kámen úrazu. Dcera je těhotná lesba a syn opouští manželku s dítětem. A tak se matinka začne plést svým ratolestem do života. A tady je právě ten průšvih. Nebylo se čemu smát. Ne že by snaha o vtip vyznívala křečovitě. Ona zkrátka nebyla. A rovina dramatická nebyla o nic lepší. Jediné, co film drží jakž takž nad vodou, jsou výkony Kathleen Turner a Emily Deschanel a jejich společná vystoupení. Jinak je to nudné a nijaké. 30% ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Skvělý film o přetvářce a pokrytectví. Kathleen Turner se výborně převtělila do bigotní katolické matky a všechny její společné scény s Emily Deschanel patří k nejlepší momentům celého filmu. Viděno na queer filmovém festivalu Mezipatra 2013. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý námet o tom aké to je, keď niekomu záleží viac na názore okolia ako na názore jej najbližších. Pokrytectvo a pretvárka v plnej dokonalosti rozvírila celý príbeh, no bohužiaľ prvá polka bola len v úrovniach priemernosti. Až v neskoršej fáze filmu sa to konečne dostalo do sfér pozoruhodnosti. S hereckým obsadením som celkom spokojný, určite lepšie ako keby do úlohy pokryteckej matky bola nominovaná nejaká Diane Keaton - to by bolo veľké mínus. Emily Deschanel je síce veľmi príjemná, no aj tak - Zooey je Zooey (škoda, že už dlhšiu dobu sa venuje radšej seriálovému herectvu). Ale napriek niekoľkým výhradám treba uznať, že tento film celkom dobre poukázal na povrchnosť niektorých ľudí a aj o chorej snahe prispôsobiť všetko nejakým pravidlám cnosti. Je to tak na hranici 3 a 4*, ale o štyroch nie som až tak presvedčený (najmä kvôli rozpačitému úvodu). ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Zlín 1/2. Pro zlepšení své začínající španělštiny jsem sáhl po žánru, kterému normálně neholduji a úplně zklamaný jsem nebyl. Koncept je trochu postavený na hlavu, ale kupodivu se v tom tvůrci nebáli pořádně vykoupat a je to vlastně místy vtipná, vcelku neotřelá komedie se sympatickými lidmi ze všech různých tříd Španělska. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama