Reklama

Reklama

Hrůzná legenda o Candymanovi sahá až do roku 1890... V té době se otrok Daniel Robitatle (Tony Todd) dopouští těžkého hříchu na bělošce, dceři plantážníka. Je surově lynčován davem, zohaven a vhozen do včelího úlu. Annie (Kelly Rowan), mladá půvabná učitelka, přišla o svého otce, který byl krutě zabit. Vražda nejen připomíná dávnou legendu, ale navíc je z ní obviněn bratr Annie. Jí nezbývá, než mýtus vyvrátit. Ke svému úděsu však zjistí, že její babička byla Danielovou milenkou a že minulost rodiny je s legendou propletena. Jak děsivý musel být pohled do zrcadla, když v něm uviděla obraz Candymana! Vrací se do domu svých rodičů a rozbíjí všechna zrcadla, aby zavražděné vrátila zpět do říše mrtvých. Vše se zdálo být vyřešeno, až jednou její dcera vzala do ruky kosmetické zrcátko... (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (71)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Myslím si, že tento díl není horší než jeho předchůdce. Drží si stále stejnou odpadovou kvalitu. Jediné co by si zde mohlo poslechnout slova chvály je slušný soundtrack. Jinak se film samozřejmě drrží v takové té dimenzi, kde se postavy chovají jako čurá...., příběh nemá potřebný spád, je příšerně natahovaný a nudný. Hororový prvek zde chybí, neboť za něj nelze počítat jednorukého černouška, kterému lezou včely snad ze všech otvorů těla, a který bydlí v zrcadle. Opět Odpad. Tohle nelze hodnotit jinak. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu jde film tak trochu ve šlépějích jedničky, na druhou stranu je dějově barvitější a vizuálně působivější. Rowanová sice postrádá charisma i krásu Madsenové, to je ale vyváženo příjemným gore, kdy hák opravdu nezahálí. Nechybí samozřejmě včely, ale hlavně obrazově ztvárněný počátek legendy vyrostlý ze skutečného příběhu - dojde i na řezání ručičky pilou v přímém přenosu. Pěkné je i finále, které by později jistě zprasily levné pixely. Opět velmi dobrá kamera a skvělá hudba elektronického mága P. Glasse. Hodnocení před lety jsem zvedl o jednu hvězdu. Kromě Todda mě potěšila V. Cartwrightová a hrát v tomhle díle Madsenová, šel bych s ním ještě výše... ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

(16) Popravde, príliš ma títo fantasy sérioví vrahovia neberú. Jedným z mála bol Freddie Kruger, no ten bol úplne “iná liga” v časoch, kedy sme sa báli zažmúriť oči ešte aj cez deň. Bohužiaľ, už sme vyrástli, pričom sledovať tieto filmy, ktoré boli populárne pred 30 rokmi teraz, je už viac úsmevnou záležitosťou. Nepamätám si jednotku, v pamäti mi nezostal ani “remake” z 21’, no na tom aj tak hovno záleží, lebo toto je vyslovene priemerná pohodovka, ktorá neoslní, ani nesklame. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Bohužel to, co první film povyšovalo nad běžný průměr, zde chybí. Sice se film drží zaběhnutých kolejí námětu Barkera, ale zmizel ten vtíravý dotaz, zda hlavní záporák reálně existuje, nebo zda jde jen o utkvělou představu postav filmu. Není to vyložené zklamání, ale děj nemá moc čím zaujmout, strhnout a děsit. Vše hororové se točí okolo nepříliš hororové postavy, která vlastně přišla o své jediné pravé hororové vlastnosti. Candyman 2 je pouze nový o vysvětlení minulosti, pár záběrů z ní a o postavu, která uvěří hlavní hrdince. Trpkých, ale zasloužených 50% = 3-/5 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Candyman je ten typ hororu, který prostě pokračování mít nemá a tady se to samozřejmě ukázalo. Tvůrci tak dlouho koumali, jak navázat, až vlastně natočili to samé. Určitě jim lze k dobru přidat, že scény měly úroveň a atmosféra za jedničkou v ničem nezaostávala, ale co je to platné, když je divák ochuzen o tak potřebný moment překvapení (pro druhé díly tolik potřebný), který ani přijít nemohl. Když už remakovat Candymena, tak s plnou parádou a nehrát si na pokračování. 40% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

Související novinky

Režisér pro finále Twilight ságy

Režisér pro finále Twilight ságy

01.05.2010

Kandidátů bylo několik, a rozhodně nešlo o žádné druholigové hráče – padala jména jako Sofia Coppola či Gus Van Sant. Nakonec Rozbřesk natočí Bill Condon. Ten kdysi v polovině 90. let natočil… (více)

Reklama

Reklama