Reklama

Reklama

Danny

(festivalový název)
  • Česko Danny Boy (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer
Krátkometrážní / Animovaný
Švýcarsko / Polsko, 2010, 10 min

Režie:

Marek Skrobecki

Scénář:

Marek Skrobecki

Obsahy(1)

Zamilovaný mladý básník ve zdánlivě ztraceném světě. Město v očekávání rozvinutí dramatu. Čas zármutku a konformnosti, čas rozhodování. Za černými mraky světa je světlo, naděje, poezie. (Anifilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Osobně moc nemám rád alegorie, které jsou až moc doslovné. Alegorie není obecně můj oblíbený žánr. Tento animovaný krátký příběh zachraňuje krásná loutková animace a závěr s gilotinou a Dvojčaty, dost brutální a černo humorný. Lepší tři hvězdičky. - Připojuji vysvětlení závěrečné scény (9/11) pro uživatelku Alfrédu Čajovou. Za mě je to celkem jasné. Bezhlavý pilot letadla narazil do mrakodrapu, podobně jako bezhlaví řidiči v tomto filmu srážejí bezhlavé chodce. Stejně tak fanatické jednání teroristů je hloupé, bezhlavé a zaslepené. Tvůrce se nebál použít této reference na jedenáctého září, což oceňuji. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Dá sa na to pozerať aj tak že človek ktorý má odlišný názor na čokoľvek je vlastne jednooký medzi slepými a väčšina (jeho priatelia, kolegovia, spoločnosť) ho bude odsudzovať podobne ako Dannyho v tomto príbehu. A častokrát sa stane že človek potom strčí hlavu pod gilotínu, teda prispôsobí sa väčšine aby zapadol. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama