Reklama

Reklama

Potápěči v dešti

(festivalový název)
Krátkometrážní / Animovaný
Estonsko, 2009, 24 min

Obsahy(1)

Příběh o každodenním potápěči a noční zubařce. Každý jejich polibek je polibkem na rozloučenou. On je potápěč a musí se potápět. Ona je unavená a musí spát. Ale v jejích snech není jediné tiché místo. A velká loď se pomalu potápí v dešti. Nikdo neví, kdy je čas na poslední cigaretu. (Anifilm)

Recenze (3)

danliofer 

všechny recenze uživatele

K tvorbě Priita Pärna jsem se dostala náhodou před pár lety, kdy mě zaujal jeho filmeček Time Out. Hravost celého toho dílka si mě získala. I tematicky mi byl filmeček blízký. Pak přišel na řadu Life Without Gabriella Ferri, kde hravost stále přetrvávala, ale tematicky už mě to oslovilo méně... A Potápěči v dešti mě vyloženě iritovali svou "mužskou částí". Tak trochu Pat a Mat na estonský způsob. Na druhou stranu to vyvažovala "ženská" snová, kterou jsem si naopak vychutnávala. Takže výsledný dojem u mě byl někde uprostřed veškerého dění... ()

Reklama

Naushika. 

všechny recenze uživatele

Pärnův způsob líčení absurdity existence mě prostě fascinuje. Troufám si tvrdit, že koukat na to s otevřenou pusou, zvednutým obočím a velkým "wtf" v hlavě je přesně to, co autor od diváka očekává... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama