Reklama

Reklama

Lajka

  • angličtina Laika (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nelehký je život fenky Lajky na periférii ruského velkoměsta. Po svém odchytu je násilně přeškolena na průkopnici kosmonautiky. Záhy po startu Lajku do vesmíru následuje množství dalších zvířat překotně vypouštěných z Hustonu a Bajkonuru. Zvířata bloudí vesmírem až nakonec za pomoci černé díry šťastně obydlí vzdálenou planetu. Po nedlouhé době jejich harmonického nikým nerušeného soužití s místními živočichy k nim však doputuje i první člověk a harmonický i ten holý život zvířat je rázem ohrožen. (A-Company CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

Marze 

všechny recenze uživatele

Na začátku je scéna vodkou a rvačkou o jedinou hlávku zelí , která má s přesně vyladěnou, němou bezútěšnost, jaká navnadí starší diváky. Ale sotva nastoupí titulní fenka a její štěňata v podobě roztomilých plyšáků, zběhne film k dětem, včetně doslovných dialogů. Pro dospělé tu je karikovaný zástupce Států posedlý grilováním a erotický revuální výstup chlípného nezmara. Trénink závěrečné bitevní akce žertuje s rambovskými prvky i zpomalenými záběry. A skončíme u mravokárné vegetariánské bajky, jaké chrlí zahraniční animace v celé vlně. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Celý čas som dúfal že to vzniklo v ťažkých socialistických rokoch minulého storočia. Po informácií že to vzniklo v roku 2017 ma skoro prekotilo na stoličke. Odporné ľudské ksychty, príšerná animácia, hnusné piesne a hlásanie sovietskej propagandy sála z každej scénky.... Nakoľko sa o to nemôžem ani nostalgicky oprieť lebo ide v podstate o novinu, chce sa mi z toho grcať. 10% ()

Reklama

Tessie odpad!

všechny recenze uživatele

Prvních pár minut dobrý, žasla jsem nad českou tvořivostí a zpracováním. Ovšem pak začala Lajka mluvit, dělat parkour a několik podivných postav považovalo za nutné si zpívat. Četla jsem rozhovor s pánem, co na tomhle pracoval devět let a opravdu jsem byla plna očekávání.. ovšem dostavilo se pouze velké zklamání a opravdu nechuť podporovat české filmy státními penězi. Nevím pro jakou cílovou skupinu byl snímek vytvořen.. myslím že dospělí tohle nemají šanci zvládnout bez psychické újmy a doufám, že dětem by vulgární humor postav v říši fantazie raději nikdo nepouštěl. Kdo na tohle teda schválil peníze? Proč hlavně museli zpívat? Proč když se na tom tolik let pracovalo to nemohlo stát za to a říct aspoň příběh? Pánové, raději se na to příště prosím vykašlete a nedělejte si ostudu. Už ukrajinské přísloví říká: Pes štěká, protože zpívat neumí. Tak si to kura pamatujte! ()

Cedr odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší film se kterým jsem měl kdy tu čest. Nulový příběh, absence jakéhokoliv humoru či hlubší myšlenky. NUDA NUDA NUDA, nic se kurva neděje. Nesmyslné scény, které nikam nevedou a nikam neposouvají děj. Snaha (resp. marné pokusy) o kritiku amerického imperialismu, sovětského... čehosi... a propagaci vegetariánství (?) se totálně míjí účinkem a nemá hloubku rozhovoru dvou mentálně retardovaných opilců. Vše vyznívá úplně do prázdna a kontraproduktivně, protože "zvířátka" jsou tak ukrutně nesympatická, že ve finále to na na pořádného amerického burgra o to víc navnadí. Krom příšerného dabingu bez jakéhokoliv náboje či charakteru je celá animace neuvěřitelně hnusná. Jako diplomka nějakého studenta druhořadé umělecké školy někde na Ukrajině by to na trojku možná stačilo. Když nevíte coby začněte zpívat, klasický nešvar podobných trapáren, jenže texty a hudba "písní" v Lajce?! No ty vole. Co to kurva je za bizár? Tohle stálo 58mega?! Na tohle přispěl Státní fond pro kinematografii?! Běžte do píčy vy kokoti fakt že jo. ()

snaked 

všechny recenze uživatele

4-5 // Po dvou zhlédnutích stále nenacházím příliš problematických míst. Většina písniček je naprosto skvělá. Quirkrk je dost možná nejzábavnější postava, která si pro sebe "krade" všechny scény, kde se objeví. Bavit se budou víc asi starší diváci (Jurij Levobočkin a všechno kolem SSSR, ale i kritika USA a požírání), ale pro děti je toho ve filmu spousta. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Tvůrčí tým při výrobě použil mnoho animačních technik včetně nákladné 3D a komponování velkých exteriérů. Tvůrci také použili např. novou technologií využití zařízení motion control pro pohyby kamery a snímání. [Zdroj: Česká televize] (ČSFD)
  • Loutkový film Lajka se natáčel deset let ve třech různých českých studiích a vyšel tvůrce na 58 milionů korun (2 miliony euro). (Lyret)
  • Celý jeden rok trvalo tvůrcům převést film i do 3D. (Lyret)

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Filmoví fanoušci na filmovém festivalu v Cannes

Filmoví fanoušci na filmovém festivalu v Cannes

03.03.2018

Program Kreativní Evropa letos v lednu už podruhé vyhlásil celoevropskou soutěž s názvem #euFilmContest, v níž si filmoví nadšenci mohou otestovat své znalosti současného evropského filmu. Deset… (více)

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama