Reklama

Reklama

Ostrovy na prodej

(TV film)
  • Francie Islands for Sale
Francie, 2010, 55 min

Obsahy(1)

Představte si ostrov, kde bude klid a krásná příroda. Čas mezi oblohou a mořem jako by se zastavil. Ráj, který obýváte a vlastníte jenom vy. Chcete-li takto žít, nesmíte mít ale strach ze samoty, je třeba hodně a tvrdě pracovat a umět si se vším poradit. Na ostrově jsou běžné věci méně dostupné. Pitné vody je málo a také s elektřinou ze solárních panelů se musí rozumně nakládat. Běžný nákup vám snadno může zabrat i půl dne, proto je třeba ho pečlivě naplánovat.
A co teprve, když je ostrov samotný špatně přístupný a vy musíte šlapat dobrou čtvrthodinu v patnácti centimetrech vody, než dorazíte na břeh, protože žádná loď se přes mělčiny zkrátka nedostane. A když se ke všemu přidá ještě opravdová tropická bouře, může se váš sen změnit v pěknou noční můru.
Takový ostrov přitom není zadarmo, počítejte až s miliony eur. Přesto rok co rok mění svého majitele po celém světě stovky soukromých ostrovů. Klid a dokonalou harmonii s přírodou však lze také jen ochutnat, pronájem ostrova na víkend nepřijde skupinku přátel na více než dva noclehy v průměrném západoevropském hotelu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

camper 

všechny recenze uživatele

Jo, jo. V Polynézii bych taky ten ostrůvek bral. Docela mě překvapilo a znechutilo to, jak to funguje v Karibiku (snad to bylo opravdu tam). Jak si může stát dovolit jim to takhle nechutně krást? Celá léta to těm lidem patřilo a najednou si stát uvědomí, že něco kdysi fungovalo? Taky si můžu uvědomit, že byl trest smrti kdysi legální a začít zabíjet nepohodlné lidi! Pokud nějaký ostrov tak v Polynézii! Tam je to nejhezčí a jsou tam pro potenciální majitele ostrůvků nejlepší podmínky. ()

Kubaaaa 

všechny recenze uživatele

Záběry z ostrovů jsou pěkné a v pořadu je i spousta zajímavých informací, jak to tam chodí, nebo chodilo v minulosti. Překvapila mne i možnost pronájmu ostrovu, za relativně lidskou cenu. Až jednou budu starej a budu mít navíc ten milion dolarů, tak si jeden z těch ostrovů koupím. Polynésie je krásná. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Je libo koupit ostrov za pár milionů eur či dolarů, aneb když nevíte co z pěnězma. Myšlenka pěkná, ale pro většinu z nás nedosažitelná věc. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Dokument mě celkem překvapil, říkal jsem o čem to celé bude. Je celkem zarážející, že na ostrovy se plně nevztahuje vlastnické právo, ať už kvůli turismu nebo kvůli starému zákonu o budování děl na okrajích ostrovů, kdy vlastník ostrova přichází o okruh 50 kroků od moře. Mála vložka o pronájmu ostrova mohla být delší, když nemám na koupi. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument se mi zdál mnohem zajímavější informačně než obrazově. ostrovy se mi upřímně zdály dost hnusné, holé a bydlet bych na nich nechtěl. V Čím dál tím přelidněnější Zemi je vlastnit ostrov luxus. V Tichomoří změnou klimatu zřejmě zaniknou. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama