Reklama

Reklama

Jurský masakr

  • Velká Británie The Dinosaur Project
Trailer 1

Výprava zoologů pod vedením Jonathana Marchanta se vydává po stopách bájné africké příšery Mokele Mbembe. Jeho syn se k nim potají přidá a ukryje se ve vrtulníku, který i s celou výpravou havaruje. Brzy se ocitnou v zapomenutém pralese, kde budou bojovat o přežití nejen s dinosaury, ale i s jedním členem týmu, který chce všechnu slávu pro sebe... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (94)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Představte si scénu. Kluka chce sežrat dinosaurus, v poslední vteřině tam vtrhne zvukař a takovym tim velkým mikrofonem jak drží nad záběrem dinosaura majzne. Pak řekne něco ve smyslu:"zachraňte se, tohle je za Dejva" a rozběhne se za nimi. Tim mikrofonem mezi tím likviduje ty minisaury jak v nějaký videohře z devadesátek a by se pak dostal do jejich doupěte, kde se na něho vrhnou všichni najednou, střih. Vidíte ve finále prdajls a přitom se smějete, jestli nejste zhulený. Takový pocit tenhle film vyvolá a tahle scéna přesně snímek definuje. Bohužel s rozdílem, že většinou film není vtipný a už vůbec ne nějak akční nebo dobrodružný. Na nedělní odpoledne k práci asi dobrý, pokud ho ale budete sledovat na 100%, tak vás bude bolet hlava, a to nejen kvůli roztěkaný kameře. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

S The Dinosaur Project je to prakticky stejné, jako se všemi ostatními film, zpracovanými found footage stylem. Těch pár příznivců tohoto subžánru tedy bude spokojeno a odpůrci, tedy většina ostatních uživatelů, na to bude zas jen bezmyšlenkovitě kydat hnůj a jen opakovat ty samé, prázdné, fráze o bezvýznamnosti snímků, zpracovávaných právě tímto stylem. Tentokrát by přitom ale měli alespoň přivřít oči minimálně kvůli zajímavému nápadu, kdy jsou nalezeny záznamy z Afriky ze setkání s dinosaury. Jasně, zní to jako pořádný úlet, což ve výsledku nakonec i je, ovšem handcam zas splnila své, takže i přes „divokost“ zápletky, má film dynamický spád, pořád se něco děje, atmosféra perfektní, napětí spousta a efekty, což se samozřejmě týče především zpracování dinosaurů, jsou, s ohledem na nepopiratelnou béčkovost a finanční možnosti tvůrců, též na poměrně snesitelné úrovni. Postavy a jejich herečtí představitelé pak odpovídají standartu těchto produkcí, neoslní, neurazí, prostě pohoda. Jinak to má celé daleko blíž k dobrodružné, než hororové podívané, tvůrci se sem snažili narvat i něco málo z rodinného dramatu, což ale považuji za zbytečnost, fajn ovšem je, že naštěstí opět nikdo nepřežil, což ale asi není logicky u tohoto druhu filmů nějaké překvapením, já jsem si zkrátka, jako jeden z těch mála příznivců FF, The Dinosaur Project v rámci možností docela užil a bavil se u něj. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Kecy, kecy, kecy, dinosaurus, kecy, kecy, kecy, kecy, dinosaurus... Těžká nuda ještě podpořená vskutku dementní kamerou. Od dob prvního Jurského parku mám pro diny slabost, ale pokud se chcete vydat na vyjížďku za vyhynulými veleještěry, raději sáhněte po prověřené Cestě do pravěku ;-) Ty dvě hvězdy za docela slušné efekty a za hezké dinosaury. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Slabý odvar Jurského parku. Snaha o zvýšení dramatičnosti použitím roztřesené, dokumentární kamery tentokrát nevyšlo.. Triky jsou na úrovni roku 1993, kdy vznikl první Spielbergům trhák o dinosaurech. Nesnesitelné kecy typu: "Jsme tady v bezpečí?" nebo "Musíme pryč" a "Mám tě rád tati" a "Není to tu bezpečné " (hláška z doby, kdy je už polovina expedice sežraná dinosaury), je tady požehnaně! Takže jediná hvězda je za krásnou přírodu, která je tu k vidění a za malého Dina, coby domácího mazlíčka. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Klasický found footage film, který ovšem vybočuje z řady nezvykle kvalitním provedením a hlavně dinosauří tématikou. Pořád je to béčko, ale dá se na to dobře dívat a i přes roztřesenou ruční kameru typickou pro tento žánr je tam toho dost vidět. Pěkná džungle, fajn CGI ještěři a docela sympatické postavy. Škoda toho určitého klišé v druhé polovině, to si mohli tvůrci odpustit. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Jižní Africe. (Pod)

Reklama

Reklama