Reklama

Reklama

Štvanec

Trailer 1

VOD (1)

Nedávno propuštěný muž chce začít nový život, a proto se rozhodne odjet co nejdál to půjde. Při jeho smůle v autě z půjčovny najde klíčové důkazy, které by mohly osvědčit místní policii z korupce. Nepoctiví policisté z policejního sboru chtějí ovšem tyto důkazy zničit. (Intersonic)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (89)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mám docela rád tyhle one man show filmy, kde odpovědnost leží na jedno, herci a ostatní jsou opravdu jen vedlejší postavy. Paul Walker to zvládnul se ctí, i když je to prostě jen variace na "Rychle a zběsile" ve smyslu, že ten chlap uměl dobře řídit. Scénář není nic skvělého, ale snímek docela jede a jste zvědaví, jak to dopadne. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Prvoplánové filmy sú často krát to najhoršie možné, čo môže svetová kinematografia ponúknuť, aj keď niekedy sa nájde svetlá výnimka potvrdzujúca pravidlo. Bohužiaľ Vehicle to nie je! Od začiatku mätúce a príbehovo nie moc dotiahnuté. Celý dej sa odohráva v podstate v aute čo je teda mega debilina. Ani Paul Walker tomuto filmu nemohol zachrániť renomé aj keď sa ako chcel snažil. A najviac ma dojalo to sladké Americké poňatie konca, ako jedinec vyhrá nad celým korporátnym systémom a všetkým natrhne prdel úplne sám. 41% ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Ufff, tak to byla bída. Za scénář a "logické" uvažování hlavního hrdiny (minimálně v první půlhodině) by si měl jít Mukunda dobrovolně pro zlatou malinu... Navíc jsem to bohužel viděl jen v cz dabingu, který měl příšerně chudou zvukovou stopu. V originále je to snad snesitelnější. Podprůměr. (viděl jsem: 1x) ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Paul Walker dokazuje, že to vie nie len Rýchlo a Zbesilo, ale aj Pomaly a Pokojne. Vo výsledku je Vehicle 19 však len obyčajný „wannabe snímok“, ktorý by chcel silou mocou dokázať, že vie vo filme po celý čas pracovať len s jedným uzavretým priestorom ako je to teraz v móde. Rozdiel je však ten, že zatiaľ čo napríklad taký Phone Booth s Farrellom (dej v tel. búdke) alebo Buried s Reynoldsom (dej v rakvy) a ďalšie podobné snímky si dané zameranie na jednu lokáciu vedeli obhájiť, pri Vehicle 19 je to len obyčajná hra na efekt, kde umiestnenie celého filmu do jedného auta v rámci deja postráda zmysel a postupne na seba len zbytočne upozorňuje a nabaľuje plno nelogickostí. Celý dej je na silu prispôsobený tomu, aby sa Paul Walker nepohol z auta a je jedno, či to bije do očí alebo nie (používanie „triezveho“ mozgu tu prím nehrá). Odhliadnuc od tohto faktu je film natočený zručne, očividne sa jedná o nízkorozpočtový snímok, takže je tu len zhruba jedna automobilová naháňačka a na nejakú výraznejšiu akciu v podstate nedôjde, ale na druhej strane nebadať ani žiadnu amatérčinu. Nejako zvlášť neurazí, ale je to len taká štandardná rutina zasadená do jedného auta v „pútavej filmárskej lokácii“ v Juhoafrickej republike, bez výrazného napätia, s béčkovým (čítaj nerozumným) príbehom a dohromady tak dvoma hercami. Zachraňuje to len triezvo zvolená stopáž, ani nie 70 minút po odpočítaní úvodných a záverečných tituliek, ktorá celkom svižne odsýpa a nestihne výrazne nudiť. A keď už nič iné, tak si aspoň Walker precvičil vodičské schopnosti, predtým než vymení rodinný van za poriadny športiak a dofrčí na plátna kín vo Fast & Furious 6. CELKOVO: 2* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Walker za celou dobu skoro nevyleze z auta a v některých chvílích se chová jak úplnej debil. A to i na béčko. Jenomže marná sláva, ono se tam pořád něco děje a zvolená stopáž prakticky nedá člověku vydechnout. Místy to působí jako videohra, kdy sbíráte body za zdemolovaný padouchy a uražený dveře. Nemyslet a bavit se. 60% ()

Galerie (128)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v Juhoafrickej republike. (MikaelSVK)
  • Michael Woods (Paul Walker) nosí hodinky Skywatch All Black Chronograph. (dyfur)
  • Viac ako tri štvrtiny záberov filmu bolo natočených priamo z auta, ktoré Michael Woods (Paul Walker) šoféruje. (GAZ789)

Reklama

Reklama