Reklama

Reklama

Psychiatrička a moderátorka rádiové talk show Talk Line, doktorka Sonny Blakeová, se rok po smrti otce vrací do Rosewood Lane ve Stillwateru a nastěhuje se do jeho domu. Sonny prošla krutou výchovou ze strany otce a sama chodila na terapii k doktorce Cloey. Sonnyin přítel, okresní státní zástupce Barrett Tanner, jí pomáhá se stěhováním. Hned při příjezdu se Sonny od sousedů dozvídá, že místní poslíček roznášející noviny je nebezpečný šílenec. Sonny zjistí, že se vloupal do domu a možná také zabil jejího otce, ale detektivové Briggs a Sabatino jí nevěří a vše svádí na bujarou fantazii. Když je Barrett napaden a zmizí, zavolají Sonny a její kamarádka Paula Crenshawová policii, ta ale nic a nikoho nenajde. Zbláznila se Sonny nebo je poslíček s novinami ztělesněné zlo? (Filmbox)

(více)

Recenze (29)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Victor Salva ma opäť nesklamal. Ani neviem prečo, ale Rosewood Lane mi svojou atmosférou pripomínalo hororové osemdesiatky. Snáď to robilo to typicky ospalé americké mestečko, do ktorého je príbeh situovaný či charizmatický záporák, vizážou trošku pripomínajúci mladého Brandona Calla z čias seriálu Step by Step alebo ten pekelný nádych... neviem, každopádne malo to grády a bavilo ma to. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem se rozčiloval, že se většina postav chová nadprůměrně nelogicky až dementně i na trhillerové béčko. Pak jsem se začal rozčilovat, že celá ta zápletka se záhadným drzým hajzlíkem už úplně přestává dávat smysl, načež přišel konec a já pochopil, že režisér si s divákem celou dobu schválně vytíral zadek a náramně se tím určitě bavil, bastard jeden. Scéna na pohřbu sice přinese dílčí vysvětlení některých vedlejších záhad, ale to co mě nejvíc zajímalo jsem se nedozvěděl, můžu to leda zkusit vytušit. Na druhou stranu atmosféra filmu je krásně temná a hustá, záporák je nádherně zlověstný, Rose má v těsných hadrech parádní figuru a film určitě není nějaká tuctovka, která mi do rána vyšumí z hlavy. 3+. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Salva se po osmi letech vrací k hororovému žánru, aby dal vzniknout hodně průměrnému "sousedskému thrilleru" o ženě, která se po smrti svého otce stane terčem mladého psychopatického pošťáka. Námět je už sám o sobě dost profláklý a odvíjí se přesně v zajetých mantinelech (takže žádná překvápka), ale film je naštěstí natočen zručně. Nepostrádá určité napětí a dobře zvolená je většina hereckého osazenstva (hlavní záporák, veteráni Ray Wise a Lin Shaye). Snad tedy až na tu stárnoucí Rose McGowan, na niž se po těch plastikách nekouká zrovna příjemně. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Victor Salva už nie je v hororovom žánri žiadny nováčik, takže moje očakávania boli dosť vysoké. Najviac ma zaujímalo, kam až bude schopný ten psychopatický poštár zájsť, pretože filmov, kde hlavnú hrdinku terorizuje nejaký retard, je množstvo. Napokon ma to zaujalo niečím úplne iným, ten poštár sa skôr začal javiť ako alegorická postava, a nebol som si istý, či je reálny, alebo či to je vôbec človek. Pekne sa to zamotalo. Väčšina filmu funguje ako psychothriller s niekoľkými silnými momentami a dobrými ľakačkami (najmä, keď sa psychopat nečakane objaví niekomu za chrbtom), ale aj hororoví fanúšikovia si prídu na svoje. Napätie by sa dalo krájať a ku koncu sa konečne začne vraždiť. Pôsobivý film, ale občasnej nude sa celkom nevyhol (pátranie po jeho minulosti, vyšetrovanie polície a podobne). Hlavná hrdinka OK, celkom sympatická, hlavný záporák perfektný. Som spokojný, veľmi silná trojka. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasická stalkerská odrhovačka, která ovšem spolehlivě funguje a to především díky přítomnému herectvu. Takže Rose McGowan budete zaručeně fandit, hlavního hajzla totálně nenávidět a doktorčin přítel vám přijde jako úplnej idiot. Sem tam tu byla i povedená tísnivá atmosféra domu, kde psychopat terorizoval svou oběť a za zapamatování stojí i scénka, kdy si to Ray Wise rozdá se šípem. Celkově jsem docela mile překvapený. 55% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama