Reklama

Reklama

Poslední roky dětství

(neoficiální název)
  • Západní Německo Die letzten Jahre der Kindheit (více)

Obsahy(1)

Martin Sonntag prožívá dětství v rozvrácených rodinných poměrech, na bezútěšném sídlišti. Spolu s partou se dopouštějí krádeží a dalších přestupků. Během vloupání do stavební buňky napadne člověka láhví a ve 13 letech začíná putovat po různých výchovných ústavech. Tyto pobyty prokládá útěky, během nichž se opět pohybuje na hraně zákona. Stále více se odcizuje společnosti a uzavírá se do sebe. Náznakem pozitivního vývoje je osobní přístup jednoho z vychovatelů, který je ale propuštěn, protože svými metodami narušuje systém. Umístění do vyšetřovací vazby je logickým pokračováním Martinovy životní cesty. Film je obžalobou odlidštěného výchovného systému, který nevychovává, ale naopak působí na mladé delikventy destruktivně. (wero1000)

(více)

Recenze (2)

emma53 

všechny recenze uživatele

Osobně bych řekla, že celý příběh Martina byl podán tak trochu stroze, ale ve výsledku jsem byla naměkko, co s ním udělaly všechny ty instituce, kterými si musel projít. Asi to nebylo žádné kvítko, chybičku bych našla, ale byla v něm hned od začátku? Tak odpověď vyplývá z viděného snímku zcela jasně a když už se našel někdo, kdo si tu cestičku k jeho srdci alespoň trochu prošlapal, tak byl nemilosrdně poslán pryč. Bylo mně vážně strašně smutno o to víc, že v dnešní době je to žel v mnoha případech obdobné. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Syrovy snimek, ktery vas do deje rozhodne nevtahne a tak je vam tak trochu jedno, co se s hlavnim hrdinou stane v dalsich minutach. Fim vam utece pred ocima, temer nenudi, ale rozhodne nijak neohromi. Je to spis vypoved o mladistvych, kteri se nechteji smirit se systemem a chteji zit jinak, ale ani vlastne nevedi jak. ()

Reklama

Galerie (13)

Reklama

Reklama