Reklama

Reklama

Život kočky

  • Francie Une vie de chat (více)
Trailer

Obsahy(1)

Malá Zoé vyrůstá pouze se svou matkou a kocourem. Matka na ni však nemá příliš času, pracuje jako policejní komisařka a za nejdůležitější cíl své práce si vytkla nalezení vraha svého muže. Poté, kdy Zoé přišla o otce, ztratila také hlas. A tak ani nemůže říci svému kocourovi, jak moc ji trápí, že každičkou noc se vydává sám za dobrodružstvím. A není to dobrodružství ledajaké. Zoin kocour navštěvuje svého přítele, který se realizuje v oboru krádeže a loupeže takřka všeho druhu. Společně pak podnikají loupežné výpravy. (Snorlax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je hezké se podívat čas od čas na něco odlišného od dnešních anime filmů. Na druhou stranu zdejší animace není nic světoborného. Na animovaný film netradiční krimi příběh zasazený do atraktivních pařížských uliček. Kostra příběhu odhadnutelná po prvních 10-15 minutách a sem tam trochu nelogičnost, ale to se u animáků asi dá přehlédnout. Jinak si ale nemůžu stěžovat. 69 % ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Zábavná, jednoduchá, filmová povídka, o kočce, ale rozhodně ne pro kočku. I když ona ani tak o kočce není, ta "jenom" spojuje věci dohromady a například na začátku krásně uvede ostatní postavy (přes den žije u holčičky s matkou policisktou, jejíhož muže zastřelil jakýsi űberpadouch, přes noc zase spolu s hodným zlodějíčkem skáče a šplhá po střechách a dělá mu společníka při loupežích). Sice se děj nerozehrává do žádných výšin geniální originality, ale vzhledem k tomu, že film trvá pouhou hodinku, tak jednoduchost děje nevadí, obzvlášť když má docela pěknou animaci, jejž by se jistě dala popsat mnoha slovy, ale stačí jednoduše říct, že vypadá Francouzky (byť třeba do Sylvaina Chometa je to ještě hodně daleko, ale předpokládám, že tahle rodinná detektivka měla rozpočet nijak vysoký). Ve chvíli kdy byl kocour použit jako řemdich jsem propadl v bestiální smích. ()

Reklama

Magyar 

všechny recenze uživatele

Zvučení filmů se zvířátky ve mně obvykle vyvolává dojem, že objeví-li se v záběru třeba kočka, hlavní zvukař mávne a technik zatahá nějakou erární chuděru za ocas. V případě "Une vie de chat" se do studia dostavila kočka dabérka, zamžourala moudře na sousedovic raťafáka a vystřihla ukázku ryzí kočičí řeči. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pokud chce animovaný celovečerák uspět, stalo se v posledních dvou dekádách povinností přijít s námětem pro celou rodinu. Život kočky tenhle trend nenaplňuje, jedná se o snímek orientovaný výhradně na dětské publikum, a tudíž bez přesahu pro dospělý doprovod. Na druhou stranu určitě to není film hloupý, má určitou poetiku, která ho odlišuje od zámořských kousků a má i výtvarně zajímavé provedení. Pro ty, co jim nevadí návrat do dětských let a jsou schopni dívat se očima dětského diváka, to vůbec nemusí být špatná volba. Za mě 3,5, ale tentokrát jsem ochoten přidat, protože evropský animovaný film to nemá v konkurenci disneyovek vůbec jednoduché. Celkový dojem: 70 %. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Kdo je vlastně hrdinou tohoto milého příběhu? Kočka, malá holčička nebo zloděj? Těšil jsem se na jinou techniku animace, než nám servírují studia Disney, Dreamworks a další. Ale příběh filmu tak trošku zaostává a schazuje bohužel celý film. I když trvá jen hodinu, tak film divákům nabízí několikrát peripetii, a ztrácí se tak dynamika. Pohádka, která uspokojí všechny francouzsky mluvící děti... ()

Galerie (19)

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Reklama

Reklama