Reklama

Reklama

Sviňák

  • Velká Británie Filth (více)
Trailer 1

Hlavní postava - skotský zkorumpovaný policista Bruce Robertson - je posedlý sexem a kokainem. Měl by vyšetřovat vraždu, ale překáží mu vlastní podivínství, zvyk zahrávat si s kolegy a navíc opravdu miluje ženy. O Robertsona se stará jeho part´ák Ray Lennox  a šéf Bob Toal. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (606)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Diváka čaká defilé brutality, cynizmu, bezbrehého hedonizmu a samozrejme aj pokrútená logika, v ktorej sa všetko točí okolo sexu. Film sa šikovne hrá s divákovou pozornosťou a vnímaním a aj na pohľad odveci scény neskôr dávajú nečakaný zmysel. James McAvoy sa prekonáva každou scénou. Pamätám si ho z Bratstva neohrozených ako tichého slušňáka. Vo filme je Bruce (James McAvoy) ten typ filmového hrdinu, ktorého si obľúbite hneď. Nechutný, úchylný perverzák závislý na kokse, no smejete sa na ňom od samého začiatku. Ste radi, že niekoho takého nepoznáte, no na plátne ho hlboko oceňujete. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

No to byl ale sviňák. Film plnej sexu, drog, dobrý muziky(soundtrack musí být skvělej) a se spoustou nezapomenutelnejch hlášek za všechny třeba tyhle... Nikdy bych neřekl, že si z bordelu odnesu víc semene než jsem si přines...nebo takhle...Dělals jí to do zadku? Jak jinak vole? Píči šukaj buzny...Chvilku mi sice trvalo než jsem se na film naladil ale když se tak stalo tak jsem si ho plně užíval. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Postava skorumpovaného fízla, ktorý prepadol mnohým nerestiam (v tomto prípade sexizmus, drogy, či rasizmus) tu bola už nespočetne veľakrát a tak je treba prísť s niečím originálnym, aby film dokázal zaujať. Jon S. Bird ako režisér a scenárista sa však o to snaží až príliš, zbytočne tlačí na pílu, skúša rozobrať hlavnú postavu z rôznej perspektívy, no stále to nieje to, na čom by som si divácky zgustol. McAvoy pritom naozaj exceluje, no jeho postava šialeného "strážcu zákona" nedostáva patričnú hĺbku a zmysel (pokiaľ teda nešlo o prevtelenie sa do negativistických myšlienkových pochodov). Pokus o psychologickú rovinu v druhej polovici tak vyznieva prinajmenšom smiešne a povrchne. Zameranie sa na vtipný vývoj príbehu po vzore ritchieoviek by filmu pomohol asi viac. Potenciál na to bol po stránke scenáru, postáv i hercov samotných. 60%. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě odrovnalo. Do kina jsem šel s představou tuctové komedie, kterých je v zimním období jak naseto. Ani jsem si tak nějak nezjišťoval, o čem to vlastně bude či kdo stojí za vznikem. Zpozorněl jsem ale téměř okamžitě, když mě do oka brnklo jméno Irvine Welsh. A ani jsem se nenadál a už to jelo. Naprosto šílená jízda, kdy se zastaví jen na najetí lajny, exnutí whisky nebo návštěvu bordelu. Myslel jsem si, že dojem ze Sedmi Psychopatů už si asi nikdy znovu nezažiju, ale Filth se tomu přiblížil skoro až na dotek. Skloubení tupého, "puberťáckého" humoru spolu s trochou inteligentního, který svou kvalitou si odvažuji tvrdit šlape na paty takovému Ritchiemu nebo McDonaghovi, a špetkou (spíše hromadou) pořádně černého koření, mě vzalo za srdce, bránice i dokonce slzný žlázy a dojem zanechalo neuvěřitelný. Určitě je potřeba opakovaná projekce, přeci jen složitou dějovou rovinu člověk kvůli podání nemá šanci tolik stíhat. Doporučení pro pozornější: všimněte si nápisu na lécích, zpětně se tak hezky složí puzzle. Jo a nezapomeňte, že ženská je spokojená jen když je dobře najebaná. A obutá. Najebaná a obutá. Více zde. Nejlepší soundtrack z filmu 100% ()

leila22 

všechny recenze uživatele

"Něco je se mnou špatně. Mám nějaký hodne moc vážný problém." McAvoy ako dokonalé stelesnenie tej najväčšej špiny, ktorú keď šňupnete, preniknete do sveta Bruce Robertsona. Nechápem ako to ten chlap stále robí, ale raz je za absolútneho sviniara, inokedy za nebezpečného schizofrenika a napriek tomu zostáva v mojich očiach za sympatáka. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (14)

  • V scenári neboli žiadne dialógy k vianočnej party. Odstavec bol pomenovaný "Shit Reservoir Dogs". (toi-toi)
  • V knižní předloze je Bruceova (James McAvoy) matka znásilněna schizofrenikem, přičemž z toho otěhotní. Jedná se o stejného muže, kterého Bruce a Ray označují jako „The Beast“, když nutí informátora k vydání informací. (TaNya_)

Reklama

Reklama