Reklama

Reklama

Sviňák

  • Velká Británie Filth (více)
Trailer 2

Hlavní postava - skotský zkorumpovaný policista Bruce Robertson - je posedlý sexem a kokainem. Měl by vyšetřovat vraždu, ale překáží mu vlastní podivínství, zvyk zahrávat si s kolegy a navíc opravdu miluje ženy. O Robertsona se stará jeho part´ák Ray Lennox  a šéf Bob Toal. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (607)

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Leze sviňák po žebříku, leze leze jako král / Vlevo hory, vpravo slunce, ženuška tančí opodál // Šprušle jsou hnáty, lidská záda, šedá kůra mozková / úsměv na rtech, ramty dáty, co ta radost znamená? // Píchá, bodá, nenávidí, pod plachetkou osoba / volá doufá, nic neřídí, žije šminky a tádydá! // Žebřík není, slunce klesá a náš Sviňák dolů s ním / Nikam nelez, nikam padá... a beztak, nikoho to nezajímá. Byl to sviňák, tak co s ním... ___ Spoilery: Zpočátku chvílemi prvoplánově cool, ke konci trochu patetické. Temnotu sráží učebnicově schématické motivy ("nenávidím negry, protože mi jeden dělá do životní lásky" atp.). Jinak ale skvělé. Po zhlédnutí jsem měl chuť zničit si život. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Výbušná směs, ve které přes úvodní zábavnost začne jít poměrně brzy do tuhého. Nechci zde chrlit jeden chvalozpěv za druhým, předpokládám že vše bylo již napsáno a tvrdit že James McAvoy je jeden z nejlepších herců dnešní doby by bylo rozhodně nošení dříví do lesa. Tam kde jsem si myslel že Leo DiCapria nemůže letos nikdo ohrozit, tak přesně na tom stejném hřišti se objevil zcela nový, nesmírně silný adept. Detektiv Bruce Robertson je svině každým coulem, lidský odpad tedy konečně dostal svou tvář. Nebýt pro mě trošku slabší druhé poloviny neváhal bych udělit absolutní hodnocení. 80% ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Další z řad filmů, které nabývají na síle až postupem času. První půlhodinka pro mne nebyla až tak záživná, spíše malinko nudná, ale zdálo se mi, že po té, pro mě ne moc záživné půlhodince, to najelo na svižnější a koukatelnější břehy. Poslední čtvrtina byla emotivní procházka růžovým sadem. V den, kdy jsem si Filth pustil, pouštěl jsem si pořád písničku Creep od Radiohead a v duchu jsem si říkal, že by nebylo tak od věci, aby tato pecka zazněla někdy v nějakém filmu. Když jsem tuto epickou skladbu slyšel na vlastní uši v poslední desetiminutovce tohoto filmu, během níž končil až epickým způsobem i film, spadla mi čelist údivem a po dlouhé době jsem měl prožil pocit tzv. husí kůže. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tohle je jako celek velmi boží, bez slabých momentů, vše parádně odsýpá (stopáž je tu díky bohům jen hoďka a půl) a netuším, jestli scénárista jede na kokainu, nebo ne, ale každopádně to tak vypadá. Filmů, kde je hlavní postava absolutní, amorální svině pár je, ale jen málokteré fungují tak skvěle jako tenhle, kdy se tvůrci nijak nesnaží donutit mě hlavního parchanta litovat, po většinu filmu jenom naznačují, aby na konci k urputně nekorektní, černé a hrubé krimikomedii přidali i pokusy o psycholočinost, které jsou funkční a vzdušné. A taky se tu hodně chlastá, nadává, smilní a fakt nechápu, proč tu nejsou chapadla, jinak by to bylo boží už totálně. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Sakra práce. CSFD projekce mi unikla a začínám toho trochu litovat. No co nadělám. Dal jsem si to pěkně v klídku doma a jsem solidně rozsekanej. Tohle je prostě úlet. Ani nevím kam to vlastně žánrově zařadit. Je to taková drsná černohumorná kriminálka říznutá Trainspotingem nebo něčím podobným. Po nekompromisní první polovině přechází film do trochu vážnější polohy, ale ani ta výslednému dojmu neuškodí. Hlavní hrdina už víc vyjetej snad bejt ani nemůže a když už si říkáte, že všechen prach byl vystřílen a film nemůže ničím dalším překvapit, tak jste nekompromisně přesvědčeni o opaku. Každopádně drsná nálož. Za mě 90% ()

Galerie (76)

Zajímavosti (14)

  • Keď Bruce (James McAvoy) číta vo výklade výsledky z futbalu, na obrazovke sa zobrazí čas 4:45. V decembri je v Edinburgu o takomto čase už tma, vo filme je však jasný deň. (toi-toi)
  • James McAvoy má schopnost zvracet podle své vůle. Díky tomu ve scénách, kde je Brucovi (James McAvoy) zle, zvracel McAvoy doopravdy. (Cheeker)
  • Pilule, které dává doktor Brucovi (James McAvoy), jsou označené jako Lithium, které se běžně podává na léčbu bipolární poruchy. (Folky)

Reklama

Reklama