Reklama

Reklama

Bravo Two Zero - A Question Of Betrayal

(TV film)
všechny plakáty
Velká Británie, 2002, 43 min

Režie:

Sam Collyns

Obsahy(1)

Dramatický příběh o britské osmičlenné vojenské jednotce SAS, která byla během války v Zálivu vysazena hluboko za nepřátelskou linií, aby zničila irácké rakety SCUD, jenž se staly nejprodávanějšími na světě. Dodnes však nevyšly najevo veškeré skutečnosti a britská vláda nyní zavádí drakonická zákonná opatření, aby zabránila zveřejnění knihy Soldier 5. v níž Mike Coburn, jeden ze členů jednotky, který přežil, podává o celé misi znepokojivou výpověď. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"NOW IT'S OVER 10 YEARS LATER AND THERE'S ONE LAST STORY STILL TO TELL, THE ONE LEFT IN IRAQI DESERT." ----------- Aj to, čo sa zdá byť najbližšie ku filmovým akčným hrdinom, je v skutočnosti dosť vzdialené. Jedným z takých prípadov je aj príbeh ôsmich borcov zo SAS, najmä Chrisa Ryana. Dokument sa nezameriava na misiu z "prvého" pohľadu, ale skôr zbiera informácie o udalosti, napríklad od miestnych obyvateľov, a tak skladá dokopy obraz toho, čo sa vlastne v roku 1991 v nepríjemne exotickom Iraku udialo. ()

Horryx 

všechny recenze uživatele

Super si pustit tento dokument ihned po filmu a udělat si vlastní úsudek co se tam asi dělo. Vadilo mě, že jsem se ztrácel kdo a co jak vypovídá a to jsem měl díky filmu základní povědomí o hlavních protagonistech. Každopádně z uvedených výpovědí je vidět, že i speciálové jsou jen lidi a dělají stejné chyby jak nadšenci při airsoftu. ()

Reklama

Reklama