Reklama

Reklama

On (Karel Gott)

Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1968, 14 min

Obsahy(1)

Nikdy nehasnoucí hvězda nejen naší populární hudby Karel Gott, jenž nás ve středu opustil ve věku 80 let, se na vrchol popularity dostal v šedesátých letech s nesmírnou rychlostí. Stačilo pár prvních hitů z angažmá v divadle Semafor a následná spolupráci s bratry Štaidlovými a Karel Gott se stal objektem obdivu tisíců fanynek a médií. Jeho jedinečný status v československé pop music stvrdila výjimečná příležitost dlouhodobě vystupovat v roce 1967 v Las Vegas. Krátce poté zachytil tehdy začínající filmař Vladimír Drha Karla Gotta jako skutečnou ikonu v obležení reflektorů, obdivovatelek a novinářů a zachytil jeho koncertní vystoupení především skrze reakce oddaného publika. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Slabé. Při tom množství, co bylo o Gottovi natočeno, bych čekal trochu hlubší pohled minimálně mezi něj a fanynkami. Je sice fajn vidět krátkou tiskovku s publikem a odpověď, proč se neožení a také to, jak jej fanynky trhají na kusy, ale jinak se pořad nevymyká ničím od již natočených pořadů a velmi snadno padá do průměru. Ale způsobem natočení je pro šedesátá typický. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Adorácia hviezdy. Komentár sa tentoraz vezie na vlne vciťovania sa do zložitého života populárneho idolu, ktorý musí udatne bojovať s neustále prítomným masovým záujmom o jeho osobu. Páčil sa mi nasledujúci humorný, lebo mierne absurdný dialóg z besedy s fanúšikmi: Otázka fanúšičky: "Som sa Vás chcela opýtať, že akú známku ste mali zo spevu, keď ste chodili do školy?" Odpoveď Karla Gotta: "Jak to víte? Jak to víte, že sem měl špatnou?". Inak mi to celé pripomínalo úryvok z textu piesne Do našeho mesta od prešovskej skupiny Chiki Liki Tu-a : "do našeho mesta zavíta, skupina veľkých osobností// budú mať vymakaný program a veľa zaujimavých hostí // chodia stále do televízora a rozprávajú čo je nového// že popularita je strašne únavná, že pracujú celé noci až do rána bieleho". ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Dokument o zvládaní popularity. A malá ukážka, že aj Gott vie zaspievať zle. Ale len na skúške, ktorá asi mala byť skúškou orchestra, nie spevu. –––– Představte si, že se všichni tihle lidi chystají NA VÁS. –––– Všichni o vás vědí všechno. Víc než vy sám... –––– Jakou cenu platíte za právo vznášet se na vlnách dívčích rukou? ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama