Reklama

Reklama

Dracula Daria Argenta

(festivalový název)
  • Itálie Dracula 3D (více)
Trailer

Obsahy(1)

V době emo upírů, kteří spíše než krvelačné bestie připomínají navoněné metrosexuály ze stránek módních magazínů, se Dario Argento rozhodl vrátit příběh otce všech nemrtvých do jeho gotické podoby, která sází méně na třpytivý make up a více na pořádnou porci poctivé hrůzy, kterou italský mistr exploatace zásobuje své fanoušky již několik desetiletí. Ani zde ale nezůstává Drákula čítankovou postavou z temnot viktoriánského světa; v Argentově fantastickém imagináriu získává další rozměr, stejně jako samotný obraz, který povýšil do dimenze stereoskopického 3D. Představitele absolutního zla, lačnícího po krvi bělostných panen v honbě za láskou milované ženy, ztracené před více než čtyřmi sty lety, tak opět čeká osudové setkání s Jonathanem Harkerem a jeho nastávající Minou. Zatímco si ale Drákula brousí zuby na krásnou Minu, pozadu nezůstává ani nemilosrdný Van Helsing, který neméně lační po tom, zbavit se půlnočního násosky už jednou provždy. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

tron 

všechny recenze uživatele

Stokerova kniha ma nikdy nebavila. S výnimkou lodnej pasáže. Peklo v podpalubí lode Demeter ale v Argentovom filme nie je. Čo by nemuselo prekážať, keďže príbeh je tak notoricky známy, že drobný experiment mu môže len pomôcť. To sa ale nestalo. Snímka má dve hodiny a cítil som sa ako po maratóne piatich filmov pustených bez prestávky po sebe. Herci sú hrozní (vrátane Rutgera Hauera ako Van Helsinga, Thomasa Kretschmanna ako Drakulu a režisérovej dcéry Asie z xXx), výprava „klasické Taliansko“ (= umelohmotné kulisy, uličky zaplnené troma štatistami v kostýmoch z lacnej televíznej rozprávky, mdlý nočný les), počítačové efekty zlo najhrubšieho kalibru, príbeh ma absolútne nebavil a že sa občas objaví nahota/gore, to mi ozaj ku šťastiu nestačí. Toto v mojich očiach fakt nemá ani na mizerné 2*. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tedy zklamání, nemyslím si sice že se jedná o nějhorší film od Argenta, ale o jeden z nejslabších určitě. Je to poměrně zajímavé protože je tu všechno co mám na hororu poměrně rád. A to krev které tu je poměrně dost, a ve filmu se pořád něco děje, ale celkově film je o ničem, k čemu potřebujeme dalšího Draculu? Kretschmann je jako Dracula takovej o ničem, a Hauer proběhl filmem bez většího povšimnutí(rozuměj, hraje tu dlouho ale je sakra nevýraznej). Body dávám hlavně za výbornou kameru a tu krev, jinak slabota a zklamání. ()

Reklama

bassator 

všechny recenze uživatele

47th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2012 - MIDNIGHT SCREENINGS - Půlnoční filmy (Dario Argento´s Dracula / DARIO ARGENTO´S DRACULA / Dracula Daria Argenta) - Hrůza na plátně není jako hrůza na plátně. Tu co myslím já je hrůza zpracování, která ještě dána do verze 3D je věc dosti nepochopitelná. Pro mne to byly spíše dva půlnoční noclehy (pěkně se u toho odpočívalo) a možná první 3D prsa co jsem na plátně viděl. Toť absolutně vše... - 1. 7. 2012 - kino Čas - Karlovy Vary - 3D + 7. 7. 2012 - kino Čas - Karlovy Vary - 3D - 15% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Horor z kterého bolí oči. Přitom 3D je funkčně využito pouze k záběrům na poprsí Miriam Giovanelli a režisérovy krásné dcery. Je tu sice pár uměle vypadajících jízd kamery úzkou uličkou, takže divák si nemůže nevšimnout, že kouká na film ve 3D, ale to je tak všechno. Druhořadí herci předvádí třetiřadé herecké výkony, scénář byl z finančních důvodů zjednodušen ještě více, než bývá zvykem, triky za moc nestojí, výprava je na úrovni české televizní pohádky a možná ještě o něco níž. Kupodivu to není ani krvavé. Jediné, co mě překvapilo, byla jména lidí v transylvánské vesnici (např. Jarmila, Miloš, Janek), nemají ti Italové v tom zeměpise nějaký bordel? Přinejlepším 30%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dario Argento na stará kolena sešel ze své žluté cesty a pokusil se natočit gotický horor o hraběti Drákulovi. Tragicky neuspěl, výsledkem je toporný, neatmosférický, laciný (první kozy venku už v páté minutě!) paskvil, přičemž nejvíce pozornosti k sobě poutají triky, jež jsou nepovedené úplně fenomenálním způsobem. V těchto momentech je film alespoň srandovní, bohužel se neobjevují moc často (ty "nejlepší" byly vidět už v traileru). No a když se člověk zrovna nemůže kochat triky, je Argentův Dracula víc než cokoli jiného pouhou kulisovou nudou, navíc s velmi necharismatickým záporným hrdinou. Hvězdičku dávám za to, že jsem to čekal ještě o kousek horší. Spíš než zklamání nebo pobavení ale cítím lítost nad tím, kam se takový žánrový velikán, jakým Argento bezpochyby je, tímto filmem dostal. Snad se vzchopí a natočí ještě jeden alespoň průměrný film. Touto tragédií si jeho filmografie končit nezaslouží. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Rutger Hauer, který v tomto filmu ztvárnil postavu Van Helsinga, si již v minulosti zahrál Drákulu také ve filmu Dracula III: Odkaz (2005). (S.U.E.S.)
  • Jeden z největších rozdílů mezi originálem od Brama Stokera a filmovým zpracováním je ten, že děj této verze se odehrává zcela v Transylvánii, zatímco Stokerovo dílo se přesouvá do Anglie. (Nivenx)

Reklama

Reklama