Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marty miluje vyjížďky na pláž a do barů. Kumpánem na podobných akcích mu je jeho dlouholetý kamarád Bobby, který má však zálibu ve zvrhlém týrání. Když svou pozornost obrátí na Martyho novou dívku Lisu a její kamarádku Ally, Lisa se rozhodne, že Bobbyho krutovláda musí skončit. Shromáždí skupinu předměstských teenagerů a zosnuje plán, jak se Bobbyho navždy zbavit. Spiknutí je však odhaleno, z přátel jsou náhle nepřátelé a náhodní známí se stávají spoluviníky vraždy, která otřásla Amerikou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

POMO 

všechny recenze uživatele

Prvotné znechutenie z lacinej snahy šokovať otvoreným zobrazením sexuálneho života losangelských teenagerov sa po kľúčovej scéne mení vo veľmi dôveryhodne zobrazenú reakciu týchto spratkov na čin, ktorý spáchali. Nie tak koncepčne ujasnené a presné ako Kids, ale ani nie tak tápajúce a prázdne ako Ken Park. Bully je niekde medzi. Slabšie 3* než tie, ktoré odomňa dostal Alpha Dog. ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Skvělé. Film, který se hodně pomalu rozjíždí nakonec nabere tak vysoké otáčky, až se to nemusí kdekomu líbit, a proto chápu i negativní hodnocení, neboť film je opravdu naplněn , jak jsme u Clarka zvyklý, násilím, sexem a drogami. Každopádně jde o majstrštyk (hlavně herecký) a mě se film moc líbil a musím uznat, že jde zatím o nejlepší Clarkův film. Pět hvězd nedám jen proto, že mi přišel konec až zbytečně moc zdlouhavý ale i tak jde o lepší 4 hvězdy. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 4/10 Efekty 3/10/// +námět, děj -občas působí trošku nevěrohodně/// Další z filmu Larryho Clarka a vpravdě, jeho rukopis je zde znát. Ze trojice film Ken Park, Šikana a Kids se tento řadí mezi ně, tedy kvalit a poselství Kids nedosahuje, ale určitě lepší něž Ken Park. Z obsazení určitě budete znát Nicka Stahla (T3) a nebo Kelli Garner. Ostatní mladé hvězdičky ještě čekají na obějevení a teprve za pár let se uvidí. Samozřejmě pro tento film se taková škála herců hodí. A i když film nevyniká technickým nebo hudebním zpracováním (což hodnocení filmu sráží), tak rozhodně příběh i děj je zajímavej. Jo a pokud vás někdo šikanuje, rozhodně ho nezabíjejte a pokud přece, tak o tom všem neříkejte a když už to nikomu neřeknete, tak se ani nesnažte zahladit stopy, stejně dostanete křeslo./// Celkem 58%/// ()

castor 

všechny recenze uživatele

Příběh o jedné nedokonalé vraždě, o které věděla půlka předměstí, o následném rozplétání vztahů, obviňování se, psychické zátěži!! Svědomí tíží i ty drsnější jedince, které si vzal na mušku známý provokatér Clark - a musím smeknout, že napětí se ho drží jako klíště!! Plusem je bezesporu i herecká stránka, jistá neobratnost a tupost několika jedinců americké mládeže byla zcela jistě záměrná!! Vyšší hodnocení přesto sráží kostrbatý děj a přílišná plytkost jednání postav; aneb sbalím kluka, hned na to skočíme, budeme mít děťátko, řeknu to příteli a on mě umlátí, ale já ho stejně neskutečně miluju - a ještě pomůžu zabít jeho kamaráda!! ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Šikana trpí tým, že sa (polo-schopný) režisér celý čas nevie rozhodnúť, či natočí rekonštrukciu skutočných udalostí alebo ich variáciu ako sondu do mentality rozmaznanej americkej mládeže. Schizofrénna charakterizácia postáv nedovoľuje divákovi aby sa s nimi sžil, aby prenikol do ich psychiky až mu je nakoniec totálne jedno, kto, koho a prečo vlastne zavraždil. Šanca na tvrdú, sociálno-kritickú relfexiu stavu spoločnosti vyšumela do prázdna a mne v pamäti najviac utkvelo obnažené telo mimoriadne rajcovnej Bijou Phillips. To ma síce nectí, ale zamyslieť by sa nad sebou mal hlavne Larry Clark. Pár svetlých momentov totiž dáva tušiť, že scenár ponúkal o dosť viac. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (8)

  • Film byl natočen za 23 dní. (Musak)
  • Policista oblečený v civilu, který zatýkal Martyho, je Frank Ilarraza, skutečný policejní detektiv, který v roce 1993 zatknul Martina Puccia. V titulcích je uveden jako Detective Frank Ilarazza", playing "himself". (Musak)
  • Ze soudních výpovědí vyplývá, že stejně, jak je ukázáno ve filmu, i ve skutečném světě se násilnický Bobby Kent (Nick Stahl) před smrtí omlouval za své činy a prosil o milost, jeho dřívější oběti šikany však v útoku nepřestaly, snad z příliš velkého vzteku na Bobbyho nebo ze strachu, že by je později šel usvědčit. (Nick321)

Reklama

Reklama