Reklama

Reklama

Neuvěřitelní tvorové zvířecí říše

(TV film)
  • Nizozemsko Unbelievable Beasts
Nizozemsko, 2008, 2x51 min

Obsahy(1)

Jsou velcí, chlupatí, ozbrojení zahnutými kusadly. Jsou jedovatí. A jsou často při chuti. Svou kořist usmrcují tak, že jí doslova rozpustí vnitřní orgány. Vy, kdo trpíte arachnofobií, seznamte se se svou noční můrou, se sklípkanem největším. Tito hrozivě vyhlížející predátoři žijí v tropických pralesech Jižní Ameriky od Venezuely po Brazílii. Amatérský přírodovědec zabývající se pavouky Martin Nicholas přijel do Francouzské Guyany studovat sklípkany v jejich přirozeném prostředí. Ale v prvním díle nás čekají ještě další neobyčejní živočichové. Např. velemlok, ptakopysk nebo ligr. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

agassi68 

všechny recenze uživatele

Každé zdokumentovanie netradičného živého tvora bude mať do budúcnosti veľký význam. Ak nejaká budúcnosť ľudstvo čaká.. Okrem ligra a velmloka som zvyšok zvierat už poznal. Tiger s levom síce môžu splodiť potomkov /liger/ a títo s levom či tigrom môžu mať liligrov a tiligrov, no samostatne sa množiť nemôžu. Holt príroda sa dokáže brániť rôznym mutantom. ()

Zik.M 

všechny recenze uživatele

Hlavně mě zajímaly záběry 450 kilového ligera, no ale můžete zde vidět plno jiných,né tak často ukazovaných, tvorů. Hlavně mě překvapili velemloci,o kterých jsem si myslel, že už žijí jen minimálně v nějakých okrasných japonských zahradách. No ač se jim člověk snaží všemožně znepříjemnit jejich budoucí přežití, stále bojují a přizpůsobují se. Jak ale jen dlouho to ještě tito největší obojživelníci vydží? Ještě mě jako chovatele sklípkanů potěšily zábery obřích pavouků ve volné přírodě, pak zaujme zpracování života agresivních tasmánských čertů a obrana agam límcových. A je zde mnoho dalšího. ()

Reklama

gizi 

všechny recenze uživatele

První díl typicky americké přehnané bombové - neustále opakující záběry a omílané věty (nevím, zda je skutečně nizozemské, ve filmu říkali americký film), ve skutečnosti sice zajímavé, ale ne až tak extra a hlavně to zpracování za moc nestojí. 70% a 3*, 10.11.12. Druhý díl jsem shlédl 18.11.12 a platí o něm to, co o prvním dílu. Navíc třeba dodat, že dokument je zbytečně rozvláčný, hodnotím už jen 65%. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Zrovna jsem natrefil na první díl s hnusnym obřim sklípkanem, extra dlouhym červem, slizkym velemlokem, divnym ptakopyskem a přerostlym ligrem. I přesto šlo o zajímavou podivanou. Normálně dokumenty moc nemusim, ale tohle mě zaujalo, protože se zde neprobírají normální zvířata. Je ale škoda, že se často hodně opakovaly stejný záběry, když šlo o takový zajímavý tvory. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • V prvním díle se objevili Theraphosa blondii - sklípkan největší, Australonuphis teres  - červ, velemlok japonský, ptakopysk podivný a ligr. Ve druhé epizodě pak ropucha obrovská, ďábel medvědovitý - tasmánský čert, kalmar peruánský, krtek hvězdonosý a agama límcová. (Inferion7)

Reklama

Reklama