Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest nezaměstnaných ocelářů sedí v čekárně na pracáku a přemýšlí, jak vydělat peníze. Jó, ti tanečníci, co se tady svlékali minulý týden do plavek, ti jsou teda za vodou. A proč bychom to nezkusili taky? Ne jen tak ledajaké představení, opravdový striptýz - Do naha! Je fakt, že v partě není nikdo moc hezkej. Někteří z nás jsou trochu při těle, máme chatrné zdraví, jeden se pokusil o sebevraždu a dalšímu manželka otloukla o hlavu sádrového trpaslíka. Vlastně tím už nemůžeme zas tak moc ztratit! (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (298)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Snímek Do naha! představoval naprosto nečekaný umělecký úspěch a zůstává v širokém povědomí diváků i po šestnácti letech, což lze říci jen o relativně malém množství filmů z téhož roku, natož těch britských. Ale proč? Domnívám se, že je to proto, že mimořádně zručně kombinuje tři různé tradice: britské sociální drama, britský černý humor a žánr sportovního filmu. Detailní rozbor filmu si můžete přečíst tady. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Bravurní kousek britského humoru s výraznými herci, hláškami prošpikovaným scénářem a jednou humornou scénkou za druhou. V čele bandy nezaměstnaných kamarádů, kteří se potulují, kde se dá a snaží se všemožně přežívat své bídné sociální či existenční situace, neústupně stojí Robert Carlyle. Již několikrát mě o tom dokonale přesvědčil a ohlašuji tedy opět. Ten vzrůstem malý, hubený, jaksi kostnatý a jakoby neuroticky roztržitě působící skotský chlapík je doslova herecký "diablik". Chameleon. Jeho herectví je vždy tak osobité a dokonalé, že je až nerozpoznatelné. On dokáže být nejspíš kýmkoliv, a když je na obrazovce, tak mi přijde, jako by ho kamery absolutně nezajímaly. On je prostě tou postavou, kterou ve filmu má být, doslova se do ní "vsákne", šlápne na plyn a do konce filmu jede bez zastávky. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých vůbec nejoblíbenějších komedií. Typově to rozhodně není crazy komedie á la Bláznivá střela nebo kousky bří Farellyů. Lidé se tu chovají jako lidé, dělají nic moc práci (pokud ji vůbec mají) a do toho se objeví šance vydělat něco málo peněz mužským striptýzem. Scény, které rozhodně stojí za to: Tanec na Donnu Summer ve frontě na pracáku, výběr členů s otázkami typu "A proč ti říkají kůň" nebo "Proč bychom tě měli vzít, když tancovat neumíš - máš ty vůbec něco zajímavýho?". A potom jejich nakoukávání Flashdance..... ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

KOMEDIE, dobře, komedie, anglická komedie, tedy ne běžná komedie, dobrá komedie; ale rozhodně ne v prvním plánu - a myslím, že ani ne v druhém ani třetím ani ve čtvrtém. Prvním je práce (tj. nejen vydělávání peněz), druhým je devalvace mužství a třetím totální kolaps otcovské funkce (sama náklonnost či láska nestačí), a čtvrtým chlapská solidarita (nebo ta je prvním?). (Členství chlapce, syna hlavního protagonisty, na tomto neobvyklém podniku by asi chtělo zvláštní prostor.) Peterovi Cattaneovi se tak podařilo s anglickým švihem a šarmem udělat hluboce stratifikovaný film, jehož vize se nyní - po dvaceti letech - postupně naplňují. Pozn: I tento film glosuje ve své knize "Nepolapitelný subjekt" Slavoj Žižek. Budu se mu věnovat v jiném filmu (Brassed Off), který zmiňuje současně s tímto. Zde tedy jen drobný aforismus: "Vzpomeňte si na dialog ze začátku filmu, kdy hlavní hrdina, poté co viděl ženu močit ve stoje, pochopil, že jsou ztraceni, že jejich doba (doba mužů) je ta tam." A právě proto je možno (třeba) jít da doraz, GO TO THE FULL MONTY. Závěr: Ať tak či onak, bavil jsem se VÝTEČNĚ! Kupodivu zdařile český nadabováno (až na kluka). YOU CAN LEAVE YOUR HAT ON, slavná a mnohokrát nazpívaná písnička Randyho Newmana se musela uplatnit i zde. ()

slatkac 

všechny recenze uživatele

Britským komediím moc neholduju, protože mi zkrátka jejich humor přijde strašně suchý, ale u tohohle jsem se fakt bavil. Nezapomenutelné scény ("Kůň" na zkoušce, hlavní hrdinové utíkají v těsných tangáčích), nezapomenutelné hlášky ("Já nejsem kuřecí stehno!!"), skvělí herci (Addy, Carlyle, Wilkinson, Barber) tvoří ve výsledku komedii, na kterou se rozhodně ještě podívám. A závěrečný striptýz byl naprosto boží!!!!! A to jsem hetero. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (26)

  • Jde o nejvýdělečnější britský film historie. Celosvětově vydělal 160,5 milionů liber (256,9 milionů dolarů). (Karlos80)
  • Produkcia a natáčanie vraj bolo veľmi náročné, Robert Carlyle o tom povedal: "The Full Monty bolo ťažké natáčanie, naozaj ťažké. Hrozné." (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama