Reklama

Reklama

Film u Hybernů

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1986, 18 min

Režie:

Pavel Hiřman

Scénář:

Pavel Hiřman

Kamera:

Eduard Sigrot

Obsahy(1)

Reportáž věnovaná výstavě a přehlídce 40 let československého znárodněného filmu – včetně všech doprovodných programů. Velkoryse a nákladně pojatá akce byla také kulisou komedie Velká filmová loupež. (oficiální text distributora)

Recenze (4)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tento dokumentární film ve kterém na nás promlouvá příjemný hlas M. Moravce dokumentuje výstavu věnovanou výročí 40 let československého filmu. Velmi často je v něm zdůrazňováno, že čs film slaví řadu úspěchů ve všech svých žánrech zejména díky znárodnění a provázáním se socialismem.V tomto ohledu je to klasický tendenční propagandistický dokument poplatný své době. Já mám ale k tomuto i osobní vzpomínku, protože jsem na té výstavě tenkrát byl. Dodnes is pamatuji jak mne zaujaly rekvizity k Návštěvníkům, Zítra ráno vstanu a oprařím se čajem a k dalším tehdy slavným filmům , pohádkám a komediím... Tenkrát si filmaři museli pomoci všelijak a pod rukama jim vznikala úžasná díla často dodnes nepřekonaná. Co bychom tak U hybernů prezentovali dnes? Počítače a programy na kterých se animuje digitálně cokoliv? :-). Jelikož to nebylo jen o těch kecech o socialismu ale i o filmu - dávám za dvě. * * ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Za 40 let navštívily nejhustší síť kin na světě 4 miliardy diváků, kteří viděli 20 tisíc titulů. Gratuluji místním pablbům, že dokázali těch filmů vidět více. ()

Reklama

Reklama