Reklama

Reklama

Objevování pravdy - Série 2 (2006) (série)


Trója bohů a válečníků (S02E09)

(epizoda)
  • Česko Trójská válka (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Hledání pravdy o městě Trója. Homérova Iliada bezpochyby patří k nejvěhlasnější literárním dílům všech dob. Je to epos o řeckých bozích, pozemských válečnících a o desetiletí trvajícím soupeření o nejkrásnější ženu světa. Je epos založen na pravdě? Opravdu došlo ke Trojské válce? Antickou Tróju se Josh Bernstein vydává hledat do Řecka a Turecka. Při svém putování se dozví, jak těžký byl život u břehů Egejského moře v pozdní době bronzové. Vyzkouší si zbraně trojských válečníků a ukáže nám pozůstatky starobylého města v severním Turecku, jež dokazují, že Homérův epos nebyl jen pouhou fikcí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (2)

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Tak podívejme . Je to rozhodně dobrý záměr a celkem záživně podaný , přičemž týpek je hroznej Štěpán Sojka a umí střílet z luku , k tomu všemu . Nedivím se, že to není konzervativní, ale předkládaná fakta jsou spíš hustý domněnky. Nakonec se to ozřejmí , ale celou dobu krmí ... Asi jako Schliemann ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument neustále znejisťuje i to jsem ve škole považoval za jisté. Je určen pro ty, jenž se amatérsky zajímají o historii a pro archeologické hobíky. ()

Reklama

Reklama

Reklama