Reklama

Reklama

Mistři magie

  • Čína Sei dai ming bu (více)
Trailer

Děj této vizuálně oslnivé fantasy se odehrává v Číně 12. století. Sbor císařských ochránců zákona je na stopě padělatelů, jejichž falešné mince v metropoli způsobily chaos. Při razii v doupěti penězokazů se však městští konstáblové setkávají se zástupci Boží policie, která je tajnou složkou císařské koruny pověřenou úkoly té nejvyšší důležitosti. Její členové ovládají stará bojová umění a zdá se, že se dokonale vyznají i v magii. Žárlivý Liu, velitel městských stráží, do tohoto konkurenčního sboru nasadí svého agenta, aby práci Boží policie sabotoval a tím ji v očích císaře zdiskreditoval. Mladý Leng Lingqi však postupně odhaluje rozsáhlé spiknutí, které má rozvrátit celou říši. Císařovi nepřátelé navíc do svých služeb povolali mocnou armádu nemrtvých přízraků... (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

V první řadě je nutno říct jednu věc: Si Da Ming Bu mě baví. A nevím, jak moc by je musel někdo zprasit, aby mě bavit přestali. Když jde o Four Constables, bývám vždycky shovívavější. Gordon Chan jim sice dal na frak, jen co je pravda, ale sper to čert, on už Wen Rui'anův zdrojový materiál je někdy docela divočina a já jsem pro každou špatnost. Sice bych uvítala o něco old-schoolovější, méně divokou adaptaci bez telekinezí a lykantropních komedií, ale nakonec jsem na tu nadsazenost přistoupila. Jen mě poněkud mrzí ta poměrně nezajímavá akce - a velmi mi nesedí genderový shift v jedné z hlavních úloh (Wu Qing zde představovaná tradičně hezkou a tradičně nudnou Liu Yifei je v předloze a všech dosavadních adaptacích chlap). Collin Chou, Ronald Cheng a Deng Chao si ovšem v rolích zbylých třech vyšetřovatelů rozhodně ostudu neuřízli (zejména Deng potěšil) - a Anthony Wong je prostě Anthony Wong i tehdy, podává-li jeden ze svých méně entusiastických výkonů. Zdaleka nejvíc mě ale bavil Wu Xiubo, který si na ústřední záporné roli zgustnul takovým způsobem, až jsem mu skoro začala fandit...:-) --- Sečteno, podtrženo - je to *hrozná* bejkárna. Ale těším se na sequel. ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Film možná není až tak špatný, ale není pro evropského diváka. Má velké množství postav, které evropan občas jrn těžko rizlišuje, a čínská jména na přehlednosti také příliš nepřidávají. Výsledkem je, že člověk se snaží vybádat, co že se to tam vlastně děje, a nestíhá si užít jiné věci. Navíc film není zábavný ani z hlediska soubojů. Ve filmu je extrémní množství "kouzel", takže většinou někdo po někom magicky hází nejrůznější věci a ten je zbraní odráží. A když už dojde na nějaký "normální" souboj, jená se spíše o pochybné divadelní představení. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Nepochybuji, že na rozdíl od znalců a příznivců knižní předlohy, tv seriálové adaptace nemohu tak moc kvalifikovaně posoudit, na kolik je to dobré oproti originálu a sérii. Nicméně mně se tento film velmi zalíbil, ačkoliv tempo vypravování je zpočátku příliš zběsilé, zkratkovité a postavy nemají tolik prostoru, tak se Gordon Chan může pochlubit i po loňském úspěšném roce dalším skvělým zásekem do své filmografie, kéž ho forma neopouští! Zvládl totiž nejen vymazlenou kameru, skvělé dynamické souboje, ale zapojil do této lehce nadpřirozené fanatasy detektivky dát tempo, napětí, nádech tajemna ve vyváženém poměru. Připočtěte si vynikající ost (Henry Lai je skutečně momentálně to nejlepší v čínských teritoriích, kam se hrabe Tan Dun, to se nedá srovnat). Máme zde více, než solidní obsazení (které kde mi Liu Yifei do té role přece jen tak úplně nesedí). V letošním roce rozhodně důkaz, že v Hong Kongu se občas zadaří hodně nadprůrměr. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

V neprehľadnom šere mien, zjavov, ľudských tvárí, zákutí krásy, mocnosti boja, čudnej mágie sa odohráva antigravitačný čínskou kutlúrou opradený surreálny príbeh. Ak prežijete, z tohto surrealizmom naplneného boja odídete s poznatkom zákazu sušenia orchideí a že priamo podporujeme hendikepovaných. Nenahraditeľný vizuál a Ernstovo Víťatzsvo surrealizmu v ďalekej, zatiaľ nekomunistickej Číne. (videné 15.03.2014, BDrip) ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Volně uchopené vyprávění podle klasické knihy... hm... kdybych hodnotil jen samotstatný film, tak relativně souhlasím s ostatními, že je máte jen minimum prostoru k poznání postav a pocit je z filmu je sice dobrý, ale zázrak to není... jenže ty filmy jsou tři a plynule na sebe navazují (tu minutu, kdy končí první, začíná druhý a tak dále). Mám pocit,že se autorům nechělo postavit diváky před pětihodinový příběh. A jako celek jsem si to královsky užil. Některé postavy mají opravdu, sakra velká tajemství, jiné se chovají jak žolíci a ochotně míchají ostatním s kartami. (Navíc tu hraje Anthony Wong - ten laskavý, starý tatík, který se ve volných chvílích chová kombajn). ()

Galerie (45)

Zajímavosti (1)

  • Za filmovou předlohou filmařům posloužila eponymní literární novela malajského autora Woon Swee Oana. (Conspi)

Reklama

Reklama